charlotterudenstam

En sexuellt frigjord kvinna... vet vem hon är och vad hon vill

"Hon vet vem hon är, hon vet vad hon vill, både i och utanför sovrummet. Eftersom hon har en stark kontakt med sin naturliga rytm och sin intuition känner hon tillit till sig själv. Hon ärar sina egenheter och det som är speciellt med henne. Hon är grundad i sin egen storhet."Orden är Ev'Yan Whitneys i en artikel där hon går igenom 14 kvaliteter som kännetecknar en sexuellt frigjord kvinna.
Listan med kvaliteter inspirerar mig. Därför presenterar jag de 14 kvaliteterna på mitt sätt under rubriken "En sexuellt frigjord kvinna...". 

Varje dag lyssnar jag till mitt hjärta, jag låter det vägleda mig. Jag känner en djup inre tillit till att jag gör val som är bra för mig. Det är inte alltid jag har litat på min intuition och har förmått att se hur livet ger mig vinkar om åt vilket håll jag ska gå. Men när jag gör det blir livet lättare att leva. 
Lättare, för att det minskar mina tvivel på mig själv, för att jag ifrågasätter mig själv mindre, för att det skapar en grundtrygghet. Det är som att jag står med båda fötterna på jorden och tillåter dem att ta mig ditt hjärtat leder mig.
Det är skönt att kunna säga ja och nej, det är skönt att också identifiera tvivel, det är skönt att njuta av livet, av sexualiteten och känna att jag vågar ta för mig av det som bjuds. Det är också skönt att inte bara vara en passiv mottagare av livet och dess gåvor, utan att också ta steg framåt och säga: Detta önskar jag.
100% Charlotte-boken är en inbjudan till att ta reda på vem du är och öppna för större självacceptans - och att sedan välja vägar som känns rätt för just dig.

Veckans övning:

När du står inför ett beslut, sitt ner och blunda en liten stund. 
Lyssna på vad magkänslan säger, lyssna på vad hjärtat säger och lyssna på vad tankarna säger. 
Vem av dessa känns som din vägledare just nu? 
Och hur känns det i dig när du "vet" vilket beslut som är det rätta att ta.
Det är inte säkert att du känner detta omedelbart - ett tips på vägen är detta: Låt säga att du litat på dina tankar och märker att de leder dig fel... testa att lyssna på magkänslan istället och känn in om det är en bättre vägledare för dig.Charlotte Cronquist
 är kärlekskrigare
Love is the answer

Foto: Jan Dahlqvist

Vill du också att ett liv där sexualiteten flödar, där du har närande relationer och där du känner att du och din kropp är bästa vänner?

Det är då du ska ta kontakt med Charlotte Cronquist som är relationsexpert och lustcoach som erbjuder online-kursercoaching och böcker. Hon driver intervjupodcasten 100%-podden och bloggar om kärlek, relationer och sexualitet. 


Related

sexualitet 3894548689764090115

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Återigen intressant, det som slår mig är att det inte är skillnad på man eller kvinna när det handlar om självinsikt och -tillit. Men att "samhället" ofta definierar det på annat vis. Det måste vi ändra på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker att många av de här sakerna som gäller för kvinnor, självklart också gäller för män... så det blir något för alla som känner för det att meditera lite över <3
   Och jag vill bidra till förändring, det är ett av skälen till att jag kallar mig kärlekskrigare.

   Radera
  2. Ja, finns mycket som vi "ser" på olika vis när det gäller män respektive kvinnor. Helt i onödan och ofta till vårt gemensamma förfall, tänker jag.

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item