charlottecronquist

En sexuellt frigjord kvinna är en ... (över)levare


Hon är en överlevare. Hon vet den läkning som hon har genomgått är av avgörande betydelse för att hon blommar som sexuell varelse. Hon tar fullt ansvar för sin läkning och firar varje steg hon tar i den processen. Hon är snäll mot sig själv medan hon modigt fortsätter sin egen väg framåt.Orden är
 
Ev'Yan Whitneys i en artikel där hon går igenom 14 kvaliteter som kännetecknar en sexuellt frigjord kvinna.
Listan med kvaliteter inspirerar mig. Därför presenterar jag de 14 kvaliteterna på mitt sätt under rubriken "En sexuellt frigjord kvinna...". 

Jag är ingen överlevare, jag är en levare. Det är ett ord jag själv skapade för några år sedan och som jag tycker tydligare beskriver min syn på livet. Väldigt många tycks leva sina liv som överlevare. Som att det handlar om att ta ännu en kanske tung dag på livets stig. Men om jag ser det som att jag är här för att leva fullt ut i alla dimensioner, då är jag en levare. 
För mig personligen var det tankeskiftet viktigt. Och det har i sig bidragit till läkning av en del gamla sår. 
När jag ser mig som levare och som 100%-are, när jag ser mig som en person som består av allt, ljuset och mörkret och allt där mittemellan, står jag stadigare på jorden. Och detta att känna allt som är jag, även det som är smärtsamt, bidrar till att jag mer känner livet i mig, mer känner energin som strömmar genom mig, mer känner kraften i mig.
Och detta, kära du, är inget annat än att jag har tillgång till min sexuella kraft, min sexuella energi och jag tillåter den att strömma genom mig. För mig är det sant att ju mer jag vågar vara där, ju mer jag vågar leva, desto fler möjligheter öppnar sig för mig ... och jag tillförs dessutom ännu mer livgivande energi.

Reflektionsfråga:
Är du en levare? Vad innebär det för dig?Charlotte Cronquist
 är kärlekskrigare
Love is the answer


Foto: Jan Dahlqvist

Vill du också att ett liv där sexualiteten flödar, där du har närande relationer och där du känner att du och din kropp är bästa vänner?

Det är då du ska ta kontakt med Charlotte Cronquist som är relationsexpert och lustcoach som erbjuder online-kursercoaching och böcker. Hon driver intervjupodcasten 100%-podden och bloggar om kärlek, relationer och sexualitet. 


Related

sexualitet 8013125441718891027

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Att leva är väl at överleva? Och tvärtom; att överleva är att leva. Vi har lite konstig syn på detta med att leva ibland. Kamp är i sig inget ont, bara det finns utrymme för kärlek, hopp och tro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta kan man så klart filosofera länge över och se många perspektiv, Gunnar. Jag bara tänker att om man har inställningen "Life is shit and then you die" - då är livet mer en kamp... och om jag hela tiden kämpar för att överleva... hur mycket plats har jag då att njuta av livet? Kram

   Radera
 2. Jag gör också stor skillnad i att överleva och att leva. Har också skrivit om det, troligen fler än en gång. Större delen av jordens befolkning kämpar ju faktiskt inte varje dag för sin överlevnad - och för mig att då faktiskt inse det, för egen del, och därmed också se att då handlar det (mitt liv alltså) om att leva livet till fullo istället.

  SvaraRadera
 3. Om man kan välja att leva och inte "bara" överleva (Ja det kan ju de flesta av oss) är man lyckligt lottad. För den som lever med svår sjukdom eller depression är det inte lika enkelt. Hälsningar en som är lyckligt lottad men lever nära en annan verklighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker att ibland handlar det också om att överleva, eller att leva andetag för andetag. Det finns olika faser i livet. Samtidigt blir jag djupt berörd av människor som trots svår sjukdom kan "leva". Jag lyssnade till den sommarvärd för Sommar i P1 som lyssnarna valt, och han berättade om sonens sjukdom och död... Mycket gripande... och en berättelse om att på något märkligt sätt leva fullt ut. Kram

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item