charlotterudenstam

En sexuellt frigjord kvinna har ... egen tidHon ser till att ha tid ensam med sig själv. I själva verket så föredrar hon ibland att vara ensam, för att hon vet att det är i ensamheten som magin kan uppstå, det är då hon lär känna sig själv mer. Hon går och äter lunch med sig själv, med en bok eller med sin dagbok. Hon stjäl några ögonblick i sitt dagliga liv för att ta kontakt med den andliga delen av sig - genom dans, meditation, lek eller genom att gå inåt. Hon tillåter ingenting att komma i vägen för hennes egen-tid. Hon kräver egentid.


Orden är Ev'Yan Whitneys i en artikel där hon går igenom 14 kvaliteter som kännetecknar en sexuellt frigjord kvinna.
Listan med kvaliteter inspirerar mig. Därför presenterar jag de 14 kvaliteterna på mitt sätt under rubriken "En sexuellt frigjord kvinna...". 


Du är den viktigaste personen i ditt liv och därför är det viktigt att du tar hand om dig själv, att du pysslar om dig själv, att du ser till att det finns utrymme att vara du.

Du lever en mikrosekund på denna jord och frågan är om du ska springa som en skållad råtta under den tiden, i jakt på pengar, status eller något annat? Kanske det är så att du emellanåt behöver välja ett fokus som handlar om närvaro, stillhet och många slags njutningar.

Jag minns när jag gick ifrån att känna mig panikslagen av att vara ensam, till att i dag gilla det. Då och då väljer jag att vara ensam med mig själv och känslan blir förhöjd då jag mediterar. Då går jag in i mitt inre rum och tillåter mig att bara andas.

Om du har vikt för lite egen-tid, föreslår jag att du NU, gör utrymme i din almanacka för dig själv. Tänk om du kan ge dig själv en dag i veckan, när du känner dig fri att göra vad du vill. En helig tid, som du alltid ger dig själv. Eller en halvtimme om dagen? Välj en tidsmängd som passar dig och fullfölj sedan. Ta gärna in njutning i din egen tid.

För du är värd att vara du.  Fullt ut.

EXTRA DENNA VECKA:
Du får köpa onlinekursen "21 meditationer" för halva priset fram till nästa söndag 20 augusti. Endast 175:- Läs mer här. 
Använd rabattkoden frihetCharlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Foto: Jan Dahlqvist

Vill du också att ett liv där sexualiteten flödar, där du har närande relationer och där du känner att du och din kropp är bästa vänner?

Det är då du ska ta kontakt med Charlotte Cronquist som är relationsexpert och lustcoach som erbjuder online-kursercoaching och böcker. Hon driver intervjupodcasten 100%-podden och bloggar om kärlek, relationer och sexualitet. 


Related

sexualitet 60788075149087363

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Egentid är så viktigt...att få landa, andas vara med sig själv och sina egna tankar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det kan också ge energi.... till annat... längre fram <3

   Radera
 2. Åh, vilket spännande och ögonöppnande inlägg. Du har så rätt, det är så viktigt att få vara sig själv, och att fokusera på det som faktiskt är viktigt här i livet. Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha en fin lördag du med Sanna... kanske med en stunds egentid?

   Radera
 3. Jag ger mig egentid, som innehåller både det ena och det andra - och jag njuter av det!

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item