charlottecronquist

Gör hösten till en kärleksboost: Gå Lekfull tantra och Lekfull tantra plus

Mitt liv har blivit så mycket härligare sedan jag började med tantra.

Jag är tryggare i mig själv, jag har ett liv med bättre sex, mer intimitet och en förmåga att sätt gränser.
I kurserna Lekfull tantra får du lära dig grunderna i tantra - med fokus på andning, rörelse och beröring.
I november har du möjlighet att gå Lekfull tantra och Lekfull tantra plus.


Lekfull tantra vill visa dig att tantra och tantriskt sex kan vara lekfullt, enkelt och livsbejakande. Det ska inte behöva vara svårt eller krångligt att njuta.

I grunden handlar tantra om att uppleva livet i nuet. Alltså att vara uppmärksam på sinnesförnimmelser och vara mindre upptagen av tankarna i huvudet. Ofta är det tankar på vad som har hänt eller vad som kanske kommer att hända som fyller våra liv och då är risken stor att vi missar att vara med när själva livet händer.

Så tantra kan bli ett sätt att bli mer närvarande. Tantra kan hjälpa dig att verkligen uppleva nuet och släppa en del av dina tankar. Det härliga är att våra sinnen alltid upplever saker här och nu. Du ser, du hör, du känner, du luktar, du smakar - och allt det är omedelbara upplevelser.

När jag reflekterat, efter femton års erfarenhet, över vad tantra är kommer jag fram till att det i grunden handlar om fyra saker: Andning, ljud, rörelser och närvaro. Du andas nu, du ljudar nu och du rör dig i nuet. Dessutom uppstår njutning i nuet.

Det finns en rad tantraskolor med lika olika inriktning. Vissa har en stark koppling till yoga, andra till meditation och så finns det de som är mer fokuserade på snabb andlig utveckling med hjälp av njutning. 

Jag vill erbjuda dig en möjlighet att närma dig tantra, närvaro och njutning med enkelhet och lätthet - om du sedan vill gå vidare och utbilda dig i en etablerad tantraskola, så är det toppen. Du kan se lekfull tantra som en  dörröppnare till tantrisk njutning och det fina är att det passar lika bra för nybörjare, som för dem som har större erfarenhet av tantra.

Tantra kan bli ett sätt att leva, men behöver inte vara det. Många tror att tantra bara handlar om sexualiteten, men det är alltså ett mycket vidare begrepp än så. I lekfull tantra är det ändå sensualiteten och vägen till njutning som är fokus.

Reflektera gärna över ditt sexliv:


Hur ser ditt sexliv ut idag? 

Hur vanligt är det att du söker snabba kickar och orgasmer? 
Hur ofta är du inriktad på målet och tappar bort att njuta av själva vägen dit? 
Hur ofta ger du dig tid att verkligen känna hur det känns när en mjuk hand smeker din kropp? Hur ofta är du uppmärksam på din andning? 
Hur ofta tillåter du dig att kvida, skrika eller jubla när du njuter? Hur ofta tillåter du olika känslor att finnas närvarande när du älskar? 
Är det tillåtet att ha andra känslor än kåthet? 
Kan du vara arg, ledsen, rädd eller lycklig när du rör vid dig själv eller någon annan?

I tantra finns det inga mål. Som jag ser det finns det inga krav heller. Det är en möjlighet att, så småningom, träna upp förmågan att njuta utan fokus på klitorisorgasm eller ejakulation. Det finns en möjlighet att stärka din sexualitet, känna den ännu mer, genom att då och då låta bli att komma till en avslappnande orgasm (som gör att du blir trött och förhoppningsvis nöjd). 

Det finns en härlig poäng med att tillåta njutningen att stegras och ett bra sätt är att avstå från att komma och nyfiket upptäcka vad som händer med din kåthet och förmåga att njuta då. 
Kan du njuta av själva mötet, av beröringen, av ögonkontakten av att ibland andas i takt? Tänk när du har förmågan att uppleva mer subtil njutning, att du till exempel blir upphetsad av att någon smeker ditt finger, för att du har tränat dig på att njuta av själva mötet, istället för att ha fokus på att nå ett mål. 

När du är mer van vid tantra, när du tillåter dig att bli mer lekfull, kan tantra också bidra till att du får uppleva att sex också kan skapa andlig kontakt. Du kan känna att du är en del av något större, att din njutning når utanför din kropp. Du kan uppleva att sex är en motorväg till det gudomliga. För vissa är det just detta som lockar dem till tantra, men det behöver inte vara det. Du kan se den mer andliga kontakten som en bonus, när den uppstår hos dig.

Lekfull tantra visar dig att tantra kan vara enkelt och roligt. Min erfarenhet är att lekfullhet, glädje och nyfikenhet är viktiga redskap för dig som vill känna dig mer fri att njuta mer.


I grundkursen Lekfull tantra ägnas förmiddagen åt dig och din relation till dig själv genom en rad praktiska övningar. Under eftermiddagen möter du andra kursdeltagare. Då ingår bland annat en övning där du får ge och ta emot beröring som du själv önskar. Så räkna med en dag där du, om du själv vill, kan få njuta sensuellt.
I fortsättningskursen Lekfull tantra plus kommer du bland annat att få göra en tantrisk kärleksmeditation, träna på att ge och ta emot beröring med samtycke och du får lära dig en teknik som gör det lätt att kommunicera kring hur intim du vill vara med någon.
Självklart är lekfullheten ett gemensamt tema och alla inslag i kursen är frivilliga.

Båda kurserna äger rum i Stockholm

18 november Lekfull tantra pris 1125:- (inkl moms)
19 novemver Lekfull tantra plus 1125:- (inkl moms) - förutsätter att du har gått en grundkurs i tantra alternativt mött Charlotte i en coachingtimme.

Erbjudande: Om du köper båda kurserna samtidigt betalar du endast 2000:-

Vi strävar efter jämn könsfördelning bland deltagarna.
Swisha din betalning till 1234 76 22 09 - ange e-postadress. Vill du betala på annat sätt, kontakta Charlotte direkt.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

PS: Om du tycker steget att gå en tantrakurs är för stort, erbjuder jag onlinekursen Lekfull tantra, där du i egen takt tränar på grunderna i tantra.
Här kan du läsa mer om onlinekursen.


Related

sexualitet 2814452826426458295

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Verkligen spännande och intressant att läsa. Försöker verkligen leva i nuet och njuta varje sekund och se till att minna sinnen är närvarande. Men ibland är det svårt när vardagen rullar på och man fastar i ekorrhjul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju precis så... och att då och då bli påmind om att vara "snäll mot sig själv" tänker jag är superviktigt Linda. <3

      Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item