charlottecronquist

Kärlek: Vad riskerar du om du satsar helhjärtat på en kärleksrelation?
Du är singel eller lever olycklig i en relation. Du har känslan av att du är ensam om det och att alla andra lever i perfekta relationer.
Det är som att något inte stämmer för dig, som att du är dömd till att känna dig ensam.
Då har jag en glad nyhet: Det kan vara ditt omedvetna som saboterar för dig och du kan göra något åt det.

Du är singel och dejtar mycket. Du är på Tinder, du är på krogen, du är med i olika intressegrupper, du dejtar på nätet... Men det verkar alltid vara något fel på den du dejtar.
Eller du sitter hemma och tittar på din partner. Samtalens tid är förbi, ni har numera slentriansex och du undrar hur du kunde göra ett så dåligt val eller vad som gör att det känns så trist och småtråkigt nu.

Vad är det som gör att du ser så många fel i dem du möter? Förmodligen har du en kravlista på en partner - även om du är omedveten om den. Finns det någon som kan leva upp till de krav du har?
Samtidigt ser du människor som lever i lyckliga relationer. Du vill också ha en sådan. På ett medvetet plan längtar du efter att engagera dig totalt, bli djupt förälskad, älska, bilda familj.

Försök att se närmare på vad det handlar om. 
Kanske detta, att inte hitta någon som känns rätt, inte handlar om hen... utan om dig själv?

Vad är det som gör att du kan sitta i timmar och tala om din längtan efter det som andra tycks ha, men som andra saknar? Tänk om dina "misslyckanden" inte alls handlar om den andre, utan om dig? Hur mycket är du i själva verket beredd att engagera dig i någon annan än dig själv?
Tänk om det är där skon klämmer? Att du i själva verket är rädd för att satsa helhjärtat på en kärleksrelation? För vad riskerar du om du tillåter dig att älska fritt?
Ett vanligt och verksamt sätt att hålla andra ifrån sig är att sätta ribban för en älskare eller partner så hög att ingen kan kliva över den. Det är då du skapar en situation där sannolikheten är stor att du kommer att förbli ensam.

En av de osynliga hindren för engagemang kan vara rädslan att göra bort dig, att skämmas, att verka fånig eller löjlig inför din omvärld. Så hellre än att ge dig hän, står du vid sidan av och tittar medan andra leker och lever livet. Vad skulle kunna hända om du tar en risk?

I ett par av mina online-kurser har du möjlighet att se närmare på det. De heter "Släpp skammen", respektive "Ta makten" och ger dig verktyg för att leva livet mer på dina egna villkor. Du får filmer, övningar, reflektioner, meditationer, fakta och möjlighet att träffa mig.
Här kan du läsa mer om kursen och här kan du köpa den direkt.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

kärlek 7845770354882815691

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Jag känner igen mig mycket i det du skriver. En bok som hjälpte mig att komma ur det var Hemligheten av Egil Linge som handlar om ankytningsteori.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det där med anknytning är viktigt och jag vill lära mig mer om det.

   Radera
 2. Känner inte igen mig. Har hängett mig i 25 år ... Friskt vågat hälften vunnet, som min mormor brukade säga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också den hängivna typen, på både gott och ont <3

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item