charlottecronquist

Sexualitet När lägger du märke till din sexuella energi?


Jag kramar en person för första gången. Våra kroppar möts, vi tar några andetag tillsammans och känner energin i varandras kroppar.
Den sexuella gnistan tändes på några sekunder och när kramen var färdig, slocknade lågan långsamt, men inte helt. En lång stund känner jag den sexuella energin röra sig inuti mig.

För mig är detta med sexuell energi närmast magiskt och jag får mer och mer tillgång till den.


Det är svårt att ta på och beskriva sexuell energi, särskilt om du själv ännu inte är riktigt medveten om den. Med största sannolikhet har du varit kåt, fått orgasmer eller känt att något händer i dig i mötet med någon annan – och detta är uttryck för din sexuella energi.

Det jag tycker är så maffigt är att jag både upplever min egen och andras sexuella energi allt mer. Tänk dig att din energinivå kan ligga på mellan noll och tio, där noll är ett slags viloläge och tio är att du är orgasmisk. Stanna upp ett ögonblick, blunda och lägg märke till om du kan känna din sexuella energi just nu, och hur den i så fall visar sig för dig.

Länge var mitt viloläge verkligen på noll, men i takt med att jag utforskar min sexualitet, min livskraft, min energi, i takt med att jag blir tryggare i mig själv, i takt med att jag blir mer lekfull och tycker att livet är något att förundras över, så är det som att mitt grundläge har höjts. I dag befinner sig mitt viloläge ofta på 3-4, ibland till och med på en femma.

Sedan krävs ibland väldigt lite för att nivån sexuell energi ska öka. Innan jag fortsätter vill jag säga att detta att jag känner min sexuella energi, kan betyda att jag är mer kreativ än vanligt, mer i flow – och självklart, blir jag också lättare kåt, även om det varken behöver hända eller – om det händer – inte behöver vara något jag agerar på. I dag kan det vara skönt att bara känna att mitt kön är vaket, vid liv och bara andas med det en stund.

Fortfarande förundras jag över detta med den sexuella energin och vilka uttryck den kan ta sig och hur snabbt nivåerna kan stiga.

Häromdagen, som deltagare i en tantrafestival, deltog jag i en taoistisk massageövning, där syftet var att väcka den erotiska energin i kroppen. Två personer masserade en tredje – både mjukt och hårt, långsamt och snabbt, med allt från fjäderlätt beröring till kittlingar och smisk (beroende på vad personen som blev masserad sagt ja till). I slutet skulle personen kura ihop sig som ett litet barn, andas snabbt och vi andra skulle luta oss tungt mot personen en stund.

För mig blir det som att min egen kropp tar eld av att ge den här massagen. Och när jag låg och tryckte på personen och kände den nakna ryggen mot min mage, så började jag vibrera så att personen kunde känna det.

Och sedan bara steg min energinivå och de påtagliga vibrationerna - ibland som skakningar – blev större.

När det var min tur att ta emot massage, låg hela jag och småskakade av vibrationerna i min kropp, innan massörerna ens hade rört mig. Och sedan, masserad våldsamt av fyra händer, hade jag möjligheten att helt släppa taget, inte tänka något, utan låta kroppen röra sig som den ville, låta ljud komma ut, låta andningen bli så häftig som den ville.

Och som min kropp ville röra sig, så vild den var, så många ljud den kunde göra, så häftig andningen kunde bli och själv följer jag bara med i vågen. Det är som att jag samtidigt är mitt i en våg och bevittnar det som händer med mig. Så fascinerande.

Efter massagen, när jag ligger ihopkrupen i fosterställning kommer det tårar. En djup sorg får fritt spelrum, en namnlös sorg och det är som att hela mitt system slappnar av och bara tillåter den känsla som vill visa sig att få göra det. För jag känner mig trygg med massörerna.

Nästa dag ligger jag nära mannen. Han håller min hand, börjar massera min fingrar och jag upplever hur min sexuella energi nivå stiger från fem till åtta-nio på ett litet kick, och trots att händerna som möter varandra är det enda som faktiskt sker, börjar jag få orgasmer, det är som att hela jag är upptänd, är eld och att ingen annan beröring behövs. Det är som att jag är i hans energifält och han i mitt och det enda som behövs är den där subtila beröringen.

Jag har också många erfarenheter av energisex, alltså sex utan könsberöring, sexuella möten som kan ske med alla kläderna på, och det är fascinerande för mig som kvinna, att exempelvis ha energisex med en man och föreställa mig att det är jag som tar honom, att det är jag som har en energikuk och kan leka med honom... men det är en story... som jag kanske berättar mer om en annan gång.

Är det tid för dig att leka med din sexuella energi? Att börja lägga märke till den? Att känna att allt börjar hos dig? Ett bra sätt är att gå helgkursen Lekfull tantra. Nästa tillfälle är 3-4 mars i Stockholm. Det finns några platser kvar. Den kostar 2500 kr (inkl moms) och du betalar enklast genom att swisha till 1234 76 22 09 och ange ”tantramars” och din e-postadress. Läs mer om helgkursen Lekfull tantra här.
Vill du först träna på egen hand rekommenderar jag onlinekursen Lekfull tantra, som kostar 500 kr (och du har tillgång till kursen i hela sex månader). Läs mer om den här.
Vill du bli mer trygg eller avslappnad i dig själv är coaching eller sessioner också ett alternativ. Det finns tider efter 1 mars.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer
Related

tantra 484935071424530421

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Känner så väl igen mig. I allt. Fast min "gryta" puttrar stadigt på en 6-7 sen i höstas....Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt Tess, möjligen är det så att jag underskattar värmen i grytan hos mig själv. Oavsett, det är så skönt att leva ett liv med hög energi. För tjugo år sedan låg jag i praktiken på minus som startpunkt. Kramar från Indien.

   Radera
 2. Så spännande! Ska läsa mer om detta :)

  SvaraRadera
 3. Rolig läsning har dock aldrig testat på detta

  SvaraRadera
 4. Tack för ett jättebra inlägg! Tantrasex är för mig outforskat men det låter spännande. Jag gillar att testa nya sexuella upplevelser så detta kommer nog testas någongång i framtiden. Det närmaste jag kommit är att jag satt på ett tåg och bara knipte i en kvart, nästan ända till orgasm och med tankar på heta saker...Då jag bloggar om sex är min grundnivå ofta kring en 5:a :)

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item