charlottecronquist

Sex är vad du njuter avDet finns så många föreställningar om vad sex är eller borde vara.
Så här tycker jag: Sex är vad du njuter av.
En som har vågat utforska det är Ruby May.
– Min sexualitet har aldrig rymts i en låda, jag har alltid gått igång på udda saker. Jag antar att det också är resultatet av min inneboende tendens att ifrågasätta allt - i  synnerhet de kulturella normer och tabun som jag var omgiven av. Och eftersom kinky ansågs som tabu, så var det  extra tilltalande för mig, det säger hon i en intervju på bloggen.

På samma sätt som en del föredrar salt framför sött, eller någon gillar gult framför blått, eller föredrar att springa över att promenera eller bara älskar sommaren och har svårt för vintern, så kan sexuella preferenser vara olika.


Och de kan förändras över livet. Den som först gillade killar, kan senare gilla tjejer mer, den som först gillade stilla sex, kan börja gilla häftigare sex... och sedan kan du välja vilka parametrar du vill.


Min erfarenhet är att det finns mycket att utforska inom sexualiteten. Det är inte bara missionären i ett mörkt sovrum en fredagnatt. Det är inte heller bara trekanter med analsex och rakade kön och sperma som sprutar och kvinnor som skriker. Det kan vara så väldigt mycket. Sex kan vara rent andliga upplevelser, det kan ge en känsla av gemenskap, en känsla av makt, en känsla av kåthet, en känsla av att bryta tabun, en känsla av total gränslöshet. Det kan vara så mycket.


För några år sedan hade jag en oväntad orgasmisk erfarenhet av japansk bondage, till exempel.
Det är lätt att betrakta uttryck för sexualitet som man själv inte har prövat på ett dömande sätt. Jag själv har haft en hel del föreställningar både om vad jag själv kan gilla och vad som kan verka konstigt eller underligt. Men utifrånperspektivet är ofta något helt annat än inifrånperspektivet. Alltså när jag tillåter mig att pröva något nytt, visar det sig ofta att mina fördomar eller idéer om vad något är eller hur det ska kännas, varit helt fel. Jag har till exempel haft idéer om vad tantrasex är ... som inte stämde. Jag har haft idéer om andra saker, där jag, från mitt dömande perspektiv helt enkelt inte riktigt förstått vad attraktionen i något kan vara. Bondage, handlar, med min lilla erfarenhet, inte om smärta, utan om att släppa taget.

Det sexuella landet är spännande att utforska. Vilka sensationer gillar just jag? Det kan vara värt att pröva nya sätt, nya möten, nya beröringar, nya vad som helst... bara för att se och upptäcka. Du kanske märker att något som ditt sinne sagt nej, säger kroppen ja till, eller så har du en fantasti som ditt sinne bara älskar, men som inte kändes så kul i verkligheten.
Bli en sexuell utforskare. 

Och våga lära dig vad just du njuter av. 
Och du gör det. 
Njut. 
För att du är värd det!Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

sexualitet 6015497567465099842

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Mycket intressant läsning! Klart man ska våga utforska, det är väl lite det som är halva nöjet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det håller jag helt med om - och det är spännande att också utforska det en på förhand har fördomar om... ibland visar det sig att en gillar också det oväntade. <3

   Radera
 2. Ja du. Ditt resonemang här passar klockrent in på sex, men i ett större perspektiv på hela livet, eller hur?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis och jag lever som jag lär, i det mesta...

   Radera
 3. Intressant läsning. De är en självklarhet att våga njuta under sexet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är extra spännande att upptäcka att sex kan vara så mycket mer än in och ut och explosioner. <3

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item