charlottecronquist

Veckokrönika: Jag talar om tantra och orgasmer i AllasKärlekens kraft är så viktig.
Det är därför jag är en kärlekskrigare.
Jag vill bidra till att sprida det budskapet till så många som möjligt.
Den här veckan gör jag det i veckotidningen Allas.

Ibland ses tantra som något konstigt eller flummigt. Det beror ofta på att den som säger det har liten eller ingen kunskap om vad tantra kan vara. Det blir som en etikett en satt på en låda och sedan går det att fylla lådan med vad som helst.

För mig är tantra ganska enkelt. Det handlar i grund och botten om att leva livet just nu och att uppleva sinnena i nuet. Det är så lätt att leva livet i tanken på det som varit och på det en tror ska hända. 

Tantra betyder livsväv och det tantriska förhållningssättet går att applicera på hela livet. Det som blivit mest känt är den sexuella aspekten av tantra - och det gör även jag.

Det finns så många möjligheter att njuta av livet i allmänhet och sexlivet i synnerhet. En viktig nyckel är att vara med när det sker. Se med sina ögon, lyssna med öronen, känna smaker med munnen och dofter med näsan och känna beröring. Och det är enkelt att träna med tantra, i möten som sker utan mål, där andning, rörelse och ljud är centrala. Där det handlar om att kunna slappna av i famntaget, att vara med de känslor som finns, att uttrycka längtan, rädslor eller att blir medveten om sina gränser. Tantrasex kan bli ett sätt att börja leva livet fullt ut och ta med de erfarenheterna till resten av livet.

Så jag tycker tantra kan vara enkelt, roligt och lekfullt. Jag vill bjuda in världen till att vara mer i kär-lek, där leken är en viktig del. Där lekfullheten också gör att det inte finns regler, måsten eller mål.

Det är snart tre år sedan kärlekskrigaren blev en del av mig och drygt ett och ett halv år sedan jag skapade Lekfull tantra. 
Kärlekskrigaren vill sprida kärlek till världen - och kärlek är ett brett och stort begrepp för mig. Det finns så mycket kärlek både att ge och ta emot. Och självklart börjar det med en själv. Vad kan jag personligen göra för att bidra till mer kärlek?

För att kunna bidra till en värld fylld med kärlekskrigare behöver budskapet nå ut. Så jag vill bidra till att tantra blir mainstream, blir något naturligt för alla vuxna att testa. Därför känns det så bra att vara med i veckotidningen Allas och berätta om mitt liv och varför kärlek och tantra är så viktigt för mig. Här kan du läsa reportaget.

Och precis när numret äntligen kommer, så är också boken Lekfull tantra skriven. Just nu samlar jag pengar för att kunna trycka en större upplaga än jag annars skulle kunna bekosta. Boken kommer under hösten och du kan bidra genom att förhandsbeställa ett eller flera ex för 200 kr styck. Här kan du läsa mer om hur du gör då.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

veckokrönika 8041128505633928534

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Mitt ex av boken beställt - jajamensan!
    <3

    SvaraRadera
  2. Så roligt, såg dig faktiskt i en tidning idag. Men minns inte vilken det var, satt och småläste :)

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item