charlottecronquist

Lekfull tantra: Smygtitta i den kommande boken!


Just nu gör jag de sista finputsningarna av manus till boken Lekfull tantra. Det är ett nöje. Samtidigt gläds varje gång jag ser att någon har förhandsbeställt boken - den samlade insatsen från dem som gör det, bygger startkapital för tryckningen och det är jag mycket tacksam för.

För att inspirera dig till att köpa ditt eller dina förhandsex (du får boken under hösten) ska du få läsa okens första kapitel.
Du förhandsbeställer genom att swisha minst 200 kr till 1234 76 22 09. Ange LT, postadress och e-postadress. Om du inte får plats med alla uppgifterna kan du skicka kompletterande uppgifter i ett mejl (cronquist.charlotte (a) gmail. com. Målet är att få 100 förhandsbeställningar. Just nu är 1/3 av dem beställda. Tacksam! Här finns det mer information. 


1. Du är en pionjär

För tjugo år sedan sågs yoga som något konstigt, nu finns det en yogalokal i varje buske. I dag är tantra ungefär där yoga var då. Det innebär att du är en av dem som tidigt upptäcker och blir nyfiken på att pröva tantra.
För 20 år sedan sågs yoga som något konstigt, kanske till och med religiöst, som mest nyandliga människor höll på med. I dag hittar du yogalokaler som erbjuder många olika slags yoga i snart sagt varje buske. Mystiken kring yoga är mer eller mindre borta, och många ser det som ett bra sätt att träna på djupet, få en smidigare kropp och på köpet blir mer närvarande.
Tantra är ungefär där yogan var då och jag är övertygad om att om mindre än 20 år kommer tantra att vara lika spritt och ha ungefär lika många varianter som yogan har i dag. Redan finns det många som praktiserar tantra världen över, men ännu ligger det något av en pionjärkänsla över tantra – och genom att läsa den här boken är du en del av den.
Jag önskar att jag hade hört talas om tantra i allmänhet och tantriskt sex i synnerhet när jag var ung, men då låg tantra ännu inte i tiden, åtminstone inte i Sverige.
De senaste åren har jag dragits mot tantriskt sex, som flugan mot en sockerbit. Det finns något oemotståndligt i det. Det kan bero på att det länge var något med sex som inte riktigt stämde för mig. Jag var villig att prestera, att vara duktig, att vara tillgänglig. Jag var villig att stå till tjänst och att komma. Men ändå var jag inte riktigt där.
Medan jag älskade fanns mina tankar ofta någon annanstans. Inte sällan var det orostankar som fyllde mitt sinne. Oro för vad min partner skulle tänka om mig, om akten, om hur snabbt eller långsamt det gick. Orostankar om min kropp, om mitt sätt att ge beröring. Oro för att inte svara an eller komma tillräckligt snabbt, oro också för att gå miste om det roliga, som självklart var att komma. Oro för att inte göra min partner tillräckligt kåt för att han skulle komma. Oro för att inte duga.
Ja, du fattar. Det var som att mitt huvud var invaderat av tankar. Det gjorde att jag hade svårt att njuta av det samlag eller de smekningar som pågick.
För det mesta gick det ändå bra. Han kom och jag kom. Ofta kändes det lite fjuttigt, lite av ”men var det inte mer än så här”, och jag längtade efter något mer. Jag längtade efter sex som skulle kunna fylla hela mig och som inte handlade om orgasmjakt.
Jag befann mig i en värld där en talade om kvinnors rätt till orgasm, om klitoris lov, om kvinnors rätt att njuta rättvist. Och visst var det bra. Min rätt att få njuta fanns med, men i en outvecklad form.
För mig handlar sex inte om att komma. Det handlar inte om rättvisa. Det handlar inte om manligt eller kvinnligt. Det handlar om att mötas. Det handlar om att njuta i stunden. Det handlar om att vara närvarande. Det handlar om att vara medveten. Det handlar om att andas, om att tillåta ljud och om rörelser som ökar möjligheten att känna njutning.
Så småningom upptäckte jag meditation och tantra, jag började förstå vad närvaro är, jag började känna min kropp, uppleva känslor och att allt mindre låta mina tankar och föreställningar styra min njutning.
Långsamt släppte jag taget om mina idéer om vad sex är och landade så småningom i ett nytt universum där det är möjligt att njuta så mycket att omvärlden för en längre eller kortare tid helt försvinner. Där jag kunde gå in totalt i njutningen. Där jag kunde vara passionerad.
Det finns många teorier om sex och tantra och det finns en massa idéer om vad som är bra respektive dåligt sex. Jag har djärvheten att ta dig med på en resa som bygger på mina egna erfarenheter, som du kan spegla dig i eller lära dig av, inspireras eller avskräckas av. Jag utgår ifrån det som är min sanning just nu, väl medveten om att varenda människa har olika sanningar och att det egentligen inte finns några rätt och fel.
Jag tror att mina ord kan vara till hjälp för dig. Tänk om jag kunde stiga in i en tidsmaskin och vara 20 år på nytt med de kunskaper och erfarenheter jag har i dag. Då hade jag kunnat börja njuta av livet tidigare och inte behövt ängslas och oroas så mycket. Ska sanningen fram så njuter jag mer av livet för varje dag och tantriskt sex är en viktig orsak till det.
Då och då kanske du funderar över meningen med livet. Vad är du här för att göra, vara eller uträtta? Kanske det är så enkelt som att du ska vara här och njuta av livet? Det kanske finns mycket som du ser som måsten, som du egentligen kan skala bort? Livet behöver inte vara så allvarligt. Jag vill njuta medan jag lever, jag vill ha kul, jag vill möta djupen, jag vill möta höjderna, jag vill möta allt det som livet ger mig. Lekfull tantra öppnar det rummet för mig. 
Låt oss gå in tillsammans!


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

sexualitet 8586541733984659547

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Vad spännande Charlotte! Jag tror att tantriskt sex kräver några år på nacken även om det såklart finns undantag. När jag var 20 hade det inte passat mig. Jag tror de unga mer söker den rena fysiska kicken. Jag har senaste året börjat bli nyfiken på tantriskt sex men känner ändå att jag inte riktigt är där än. Det låter ju så häftigt det du upplever om än ogreppbart. Men jag kommer helt klart testa det, men allt har väl sin tid som det så fint heter ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liw, pröva att släppa föreställningarna om vad tantra är och bara testa. Det är inte särskilt krångligt. Kram Charlotte

   Radera
 2. Så kul att du nu ser slutet av vad jag antar är en hel del arbete och ansträngning. Hoppas att du i slutändan blir nöjd med din skapelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt att delar av projektet är klart - och nu börjar nästa, som behöver mycket fokus. Att få boken att möta världen. Du kanske ska läsa den och inspireras du med? Kram Charlotte

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item