charlottecronquist

Sexualitet: Energin du kan få av att ge någon beröringFörr bara älskade jag att få massage, att stilla ta emot beröring.
Det var inte lika kul att ge.
Det har skett ett skifte, nu märker jag att jag också får energi av att ge någon beröring.
Och det kan skapa wow-upplevelser.


Sedan tre veckor är jag i Goa. Vi lever ett stilla relativt oplanerat liv. Långa morgnar, promenader längs stranden, möten med vänner, små turer med vespa på de livligt trafikerade vägarna.

Varje år jag kommer hit vill jag hitta något mer, något för mig, något som jag älskar. Jag vill möta någon ny tantralärare, ett nytt sätt att närma mig närvaron och kroppen, nya erfarenheter av att utforska livet och möjligheterna till njutning.

I år fann vi ”Tantra energy” med Mahara McKay, en 37-årig kvinna med rötterna i Schweiz och bland maorierna i Nya Zealand (spännande blandning). Vi har gjort de tre första dagarna av en sex dagar lång kurs och har tre dagars ledigt mellan kursblocken.
På tre dagar lyckades hon få 30 främlingar att bli vänner och känna omsorg om varandra.

En av de övningar vi gjorde var en elementmassage. Och det är här wow-et kommer in.

På mina kurser brukar en av övningarna vara just elementmassage. Därför var det extra spännande att se hur Mahara skulle presentera och genomföra övningen. Mest nyfiken var jag så klart på att se vad hon tillför, vad som kan inspirera mig och vad som kittlar just mina sinnen.

Mannen och jag valde att vara i samma grupp och så kom en tredje, slumpvis vald person till oss. Så vi blev två kvinnor och en man i vår grupp.
Eftersom vi båda är vana vid att ge massage och dessutom har erfarenhet av just elementmassage, föreslog vi att han skulle börja ta emot, att den andra kvinnan skulle ta emot som nummer två och att jag skulle ta emot sist.

Och det är just här jag vill stanna upp en liten stund.

Förr i tiden, alltså för några år sedan, ville jag i en liknande situation (tvåhändig, fyrhändig eller sexhändig massage) alltid få massagen först. Jag brukade få ont i ryggen av att sitta på golvet och under 15-30 minuter ge någon annan beröring. Det innebar att det var svårt för mig att njuta om jag var nummer två eller tre, för jag kände då av ryggsmärtor. Men jag tror också att det handlade om att jag var så hungrig på beröring att jag ville gå först, för att försäkra mig om att jag inte skulle gå miste om beröringen. Tänk om tiden för övningen hann ta slut innan det var min tur?

Under senare år har alltså något hänt. Dels har jag lärt mig att röra mig runt, på och vid en annan person, utan att själv få ont. Jag blir allt mer närvarande i det jag gör. Jag känner mina händers - eller andra kroppsdelars - möte med den andra kroppen och jag märker hur detta, min beröring, mötet, elektricteten som kan uppstå, ger mig energi.

Så idag ber jag om att få vara sist, så gott som varje gång.

I en elementmassage ges fem sorters beröring. En som är jordande, grundande, fast. En som är flödande som vatten. En som är eld, då det kan ingå att kittla, klösa, riva, bita, använda värme. En som är lätt som vinden och en som är utan fysisk beröring.

Den här gången hade Mahara lagt med möjligheten att använda olja, vatten, blomblad, stearin, skivor av papaya, en fjäder och lite annat. Och elementet eld demonstrerades - och det var mer eldigt och våldsamt än det jag brukar demonstrera. Härligt tänkte jag.

Så vi började med mannen. Under eldfasen fick han verkligen sina fiskar varma och jag gav liksom allt. Det är så häftigt att verkligen göra det, alltså göra allt för att väcka elden i honom.

Att han var först gjorde ju också att den mindre erfarna kvinnan också kunde se vad man kan göra i massagen och vad hon själv kan tillåta sig.

Som en parentes vill jag säga att varje person fick börja med att säga sina gränser, sina önskningar och sin intention med massagen, så att hon eller han kunde känna sig riktigt trygg.

Också vid beröringen av henne gav jag allt. Jag kände mig inte trött, det var mer som att kroppen fylldes med allt mer energi. Och det är en reflektion jag gjorde efteråt - att det är som att min kropp kan härbärgera allt mer energi, alltså att den kan fyllas med allt mer energi, utan att jag kollapsar (på samma sätt som att jag i dag klarar mer lycka än tidigare).

När det sedan var min tur fanns vibrationen i kroppen redan från den första grundande fasta beröringen, när det kommer till vattenberöring så vibrerade hela jag. När tunna papayaskivor drogs mellan mina tår, var det en supersensuell upplevelse (och oväntad!) och när det var dags för elden var det som att jag blev en blandning av ett vilddjur och en vulkan som fick utbrott. Helt fantastiskt.

Efteråt, när de singlade blomblad över mig fortsatte kroppen att vibrera, men mer långsamt. Jag hamnade i ett tillstånd av salighet. Det var som att jag befann mig på två platser samtidigt. Jag kände fjädern som rörde vid kroppen, en lätt blåsning över magen, hår som drogs över min kropp och samtidigt såg jag för min inre blick (jag hade ögonbindel) hela stjärnhimlen ovanför mig och det var som att jag låg ute i den ljumma natten och tog in intrycken från stjärnhimlen. Jag hade kunnat stanna där länge.

Ju, en viktig sak till. Vi uppmuntrades att andas på ett speciellt sätt under massagen, för att höja effekten av massagen - och självklart bidrog också det. Det enda jag behövde fokusera på när jag tog emot, var alltså mina andetag. 


Så detta sammantaget, njuta av att röra vid andra, känna lekfullheten i övningen, glädjen i den, och hur underbart det kan vara att serva någon annan, för att sedan, energifylld ta emot andras beröring är en sådan totalupplevelse, som jag önskar att alla får vara med om.

I morgon startar kursens andra del, som ska fokusera mer på sexualitet och det ser jag fram emot. Mindre än två veckor kvar här i värmen och jag njuter!


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer


PS: Elementmassage ingår ofta i helgkursen Lekfull tantra. Vårens kurser 9-10 mars och parkursen 6-7 april är redan till hälften fyllda. Så vill du gå någon av dem, passa på att köpa din plats.(Klicka på länkarna så kan du läsa mer.)

Related

sexualitet 2364153519524872553

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Jag ger hellre massage än får massage.

    SvaraRadera
  2. Jag tar hellre emot massage,det är ju så gudagott.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item