charlottecronquist

Lekfull tantra-kalendern 2: Varför ska du välja tantra?


Välkommen till en adventskalender i kärlekens tecken.

Under 24 dagar kommer du att få tips, tankar och övningar ur min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet".
Varje dag kommer ett specialerbjudande, från din #kärlekskrigare. Du får upp till 50% rabatt på något och det priset gäller till i morgon kväll!
Så håll ögonen öppna och passa på!

I dag får du ett avsnitt ur kapitel 3 "Varför ska du välja tantrasex". Det handlar om ABC-sex, som jag ser som motsatsen till att mötas tantriskt. Dagens kärleksklapp är e-boken 100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap, som du får för halva priset."Orgasmjakten kan leda till enformigt och trist sex, som ser ungefär likadant ut varje gång och som i regel sker snabbt. Sex i många långa relationer blir då något som ska bli överstökat. Tillfällena då paret har sex glesas förmodligen ut, eftersom det börjar bli lite trist och allt för ofta övergår det till ABC-sex, som jag nyss nämnde i förbigående.
Enkelt uttrycket är ABC-sex ett repetitivt sätt att ha sex där mannens syfte är att kåta upp kvinnan så fort som möjligt, för att han ska kunna tränga in i henne och spruta på några minuter. ABC står för: Mannen kysser kvinnans mun, rör lite vid bröstvårtorna, smeker klitoris och kollar... är hon våt? Om hon inte är det börjar han om. A, B, C - tills hennes kön är tillräckligt fuktigt för att ta emot honom. Detta sätt blir i längden så tråkigt... och är för mig en motpol till vad tantriskt sex är.
ABC-sex kan bli så slentrianmässigt att sexmötet påminner mer om ömsesidig masturbation, där parterna använder varandra som onaniobjekt, än om ett gemensamt sexuellt möte.
Dessutom finns det ofta en underförstådd förväntan på att det är mannen som ska driva processen, att det är han som ska ta initiativen, där det är hans njutning som står i fokus. Bakom det ligger en rad värderingar kring sex och lust som vi bär med oss sedan generationer och kanske inte har reflekterat så mycket över. En del av värderingarna bygger på idéer om mannens överordning, hans större sexlust, hans större driv och i förlängningen idéer om att kvinnan är mindre sexuell och ska låta sig ledas och tas av mannen. Å ena sidan kan det leda till sex där han tar för sig och tappar bort sin partner och hennes möjliga njutning (a, b, c) och å andra sidan kan det leda till att kvinnan lägger allt ansvar på mannen och menar att det är han som är tråkig i sängen och att hon inte behöver eller ska ta initiativ. Ja, det kan till och med vara så att båda (omedvetet) ser det som att det är upp till honom att ge henne orgasmer, att minska det orgasmglapp som faktiskt finns.
På det sättet är det enklare med samkönat sex, eftersom värderingarna kring hur det ska ske  och vem som ska ”driva processen” är mindre cementerade.
Min grundsyn är att min sexualitet är min och att din är din och att jag har ansvar för min njutning och att du har ansvar för din. Om jag klagar högljutt över trist abc-sex, kanske det finns något för mig att göra? Eller något för oss att tala om? Och ja, jag vet att det i många relationer är svårt att tala om sex och du kanske inte ens vet vad du gillar eller vad som ökar din lust. Lugn, du kommer att få många verktyg i den här boken!
När sexet blir trist och du har svårt att kommunicera dina önskningar kanske du behöver andra sätt att stimulera till kåthet och till det som kan ge sexuella kickar. Ett resultat av det kan bli hårdare och mer avancerat sex som har samma syfte som ABC-sex: Lekar som förväntas sluta med en massa sprutande och där kvinnans roll fortfarande ofta är att serva mannen.
Det finns en huvudfåra i porrfilmsestetiken som handlar om att visa så mycket könsdelar och styva lemmar som möjligt och där övrig hudkontakt och sensualism nästan är utplånad och där det i praktiken kan fungera som vägledning för den som antingen är sexuellt oerfaren, eller som söker nya kickar.
För många blir därför porrfilm ett sätt att få snabba kickar, orgasm och utlösning. Det finns många subgenrer inom porrfilmen, vilket innebär att oavsett vad du blir kåt på, kan du förmodligen hitta filmer på det temat. Jag har själv en rätt neutral relation till porrfilm, men tycker det är tråkigt när porr helt ersätter personliga möten. En av de saker som porr verkligen saknar är intimitet. Det är du, din kåthet och skärmen. Allt fler blir porrjunkies och har svårt att njuta tillsammans med verkliga människor.
Så testa gärna att ersätta porren med tantra. Ett första steg är att vara nyfiken på och gilla din egen kropp. Det återkommer jag till senare i boken.
När en ser sex som något som ska konsumeras och lusten som något som behöver utlösas, så har det också skapat ett samhälle med mycket sexuellt våld och sexuella kränkningar. Nästan var tredje kvinna kommer under sitt liv att utsättas för sexuellt våld, som kan ha fler negativa konsekvenser än trauma runt sex och njutning.
Under hösten 2017 blev detta också en del av det offentliga samtalet genom #metoo-uppropen – där kvinnor i många branscher berättade om olika former av sexuella övergrepp och kränkningar. Om det är något jag vill vara med och bidra till, så är det en värld där övergrepp och våldtäkter (av både kvinnor och män) försvinner och där sexualiteten åter sätter njutning och samtycke i fokus. 1 juli 2018 infördes en samtyckeslag i Sverige."
Köp e-boken 100% Charlotte för endast 100:- (normalt 200:-) priset gäller till och med imorgon kväll.

Ange koden 2DEC för att få rabatten. Här hittar du boken i shoppen:

Kom i håg att ladda ner boken redan idag.

BONUS:
Fram till julafton får du en liten adventsrabatt på min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet", när du handlar med swish. Normalpris inklusive porto är 275:- för en bok.
1 Lekfull tantra 250 kr
2 Lekfull tantra 500 kr
3 Lekfull tantra  700 kr
Gör du en beställning på mer än 1000 kr får du ett exemplar av min bok "Börja tala" (som gör dig tryggare när du talar inför grupp). 

Swisha till 1234 76 22 09 och ange din postadress, så jag kan skicka böckerna.
Om du vill ha en julhälsning till någon, skicka det önskemålet i mejl till mig cronquist.charlotte snabela gmail.com 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare 

Love is the answer

Related

sexualitet 7957854989790195314

Skicka en kommentar Default Comments

 1. När jag läste Lekfull tantra (vilket jag haft äran att göra två gånger, då jag också var provläsare till en tidig version av boken) så fick jag oerhört många aha-upplevelser, och just det som detta kapitel pekar på var blott ett av alla dessa. ABS.... igenkänningen är hög och insikten att JAG inte tagit mitt ansvar för MIN njutning (och därmed, för gemensam njutning) hamrades hem. Viktigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland behöver man någon annans ord, för att komma till insikt. <3

   Radera
 2. Vilket hälsoarbete du gör! Utöver alla andra vinklingar på det här alltså ... Att tycka om sig själv och sin kropp är grunden till så himla mycket i att må bra och dessutom är ju sex en viktig del i må bra:ande också! Att låta den viktiga delen dö ut pga ABC är ju slöseri.

  HEJA DIG!

  SvaraRadera
 3. Vad underbart att du sprider ditt kärleksbudskap. Du lär män och kvinnor att se på sig själv och sin njutning på ett värdefullt sätt. <3

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item