charlottecronquist

Bli ditt bästa jag: Älska kroppen!


Jag står framför spegeln och älskar det jag ser.
Kroppen min är härlig.
Min självkänsla är stark.
Jag njuter av livet.
Tänk att det dröjde så länge.


Hur många gånger har jag kritiskt granskat min kropp i spegeln?
Hur många gånger har jag skämts över den, känt att den inte duger, att den inte är attraktiv?
Hur många gånger har jag jämfört mig med andra och känt mig ful eller alldaglig?
Hur många gånger har jag skämts över kroppen?

Ett oräkneligt antal gånger.

Nu är jag vän med kroppen. Jag förstår vad som skapade känslan av att inte duga. Jag vet mycket om hur tankarna i huvudet påverkar synen på vem jag är. Jag vet också vad som gör eller har gjort mig rädd. Det har funnits en rädsla att inte duga. En förhoppning att andra ska ”godkänna” eller gilla mig. Jag har trott att andra bestämmer om jag är okej eller inte.

Idag är det helt annorlunda. Jag förstår mig själv så mycket bättre, jag kan möta mina rädslor och hantera dem. Jag kan le åt mig själv. Jag har en inre trygghet och säkerhet som gör mig mer levande och attraktiv.

När jag tittar bakåt på min historia, kan jag i dag krama om den osäkra tonåringen, hon som var så upptagen med att finna fel och förstora upp dem till orimliga proportioner. Vem, förutom jag själv, brydde sig egentligen om att mina bröstvårtor var vända inåt? Och hur kunde jag låta detta faktum påverka min kroppsuppfattning så mycket?

Jag vet att jag inte är ensam om detta självkritiska förhållningssätt till kroppen. Jag har sett många tonåringar på allvar säga att de inte kan gå ut på grund av finnar på näsan.

Så det är skönt att idag omfamna min kropp, och att också se spåren av mitt liv på den. Det är nästan paradoxalt att jag i dag, med rynkor och veck, känner en större kärlek till min kropp än då den var i yttre mening mer perfekt.

Med en mer avslappnad och mindre neurotisk relation till kroppen har mitt liv blivit enklare, roligare och mer fyllt med njutning. Jag skäms allt mindre och i färre situationer än tidigare.

Vill du också leva ett liv där du känner dig mer fri att vara du?
Då ska du gå onlinekursen Älska kroppen.


Älska kroppen är onlinekursen för dig som vill:
· Känna dig mer attraktiv
· Våga be om det du önskar
· Anta utmaningar när det gäller sex och relationer
· Njuta mer av livet
· Trivas mer med dig själv
· Älska dig som du är

När du är trygg i din kropp börjar du njuta av sex på ett helt nytt sätt. Då är det lättare att dejta. Du blir du mer attraktiv, din utstrålning förändras … och omvärlden kommer att börja fråga dig: ”Men vad har hänt med dig, det lyser om dig.”

Och du kan säga: Jag gick en webbkurs som gav mig nya insikter. Eller så kan du le mystiskt och inte ge någon förklaring.

Du får

15 övningar
10 reflektionstillfällen
6 filmer
4 meditationer
Rabatt på personlig coaching

Dessutom bjuder jag på fakta och egna erfarenheter. För tjugo år sedan skämdes jag för min kropp, hade svårt att njuta av sex och självkänslan kunde vara bättre. I dag är jag författare och coach med inriktning på sex och relationer och njuter fullt ut av livet.

Läs mer om kursen och köp den här


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

sexualitet 5898499331569122394

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Den kursen är så viktig för så många kvinnor! Så vackert att du skapat den. Varmt lycka till!!

    SvaraRadera
  2. Att vara vän med sig själv. Sin kropp. Sin själ. Sitt allt. Så viktigt. Och så fascinerande att det ens går att INTE vara vän med någon av dessa delar (och därmed kanske med alla? Allt hänger ihop...). Underligt.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item