charlottecronquist

Veckans tantratips 2: Cirkelandning solo
Andning är en av grunderna i tantra.
Alltså att bli mer medveten om andningen och att använda den för att bygga energi i allmänhet och sexuell lust och energi i synnerhet.
Den här andningstekniken kan du träna alldeles själv.


Det tog tid innan jag verkligen upplevde att min andning cirkulerade. Men så småningom kom det. Till en början tyckte jag att det kändes lite konstigt att föreställa mig att andningen snurrar runt genom kroppen. I dag förnimmer jag hur energin byggs upp. Så ge det lite tid! 


Testa att göra den här andningen flera gånger och ge den åtminstone några minuter varje gång.

Tips: Cirkelandning solo
Det viktigaste med cirkelandningen är att du andas kontinuerligt, alltså utan att göra en paus mellan inandning och utandning. Inandningen övergår helt enkelt i en utandning och du låter det ske utan att anstränga dig. Du kan andas på det här sättet när du sitter, ligger eller står upp.
1. Andas mjukt in genom munnen, låt käkarna slappna av och ha dina läppar något åtskilda.
2. Låt bakre delen av halsen vara öppen och avslappnad. Lägg lite mer energi på inandningen (”ta” ett tydligt andetag) och låt utandningen sköta sig själv.
3. Föreställ dig att du andas i en cirkel. När du andas in ser du för dig hur du tar ner luften ända ner till ditt kön och sedan, när du börjar andas ut, så vänder den uppåt längs ryggen och kommer tillbaka till munnen igen. (Du kan också vända på det och andas in längs ryggraden och ut längs framsidan).
4. För att underlätta det här för dig och för att göra dig mer medveten om var i andetaget du är, kan du låta armarna följa med i cirkelrörelsen.

Sitt still och andas en stund efter andningen och lägg märke till hur det känns i kropp och sinne.

PS: Du hittar den här övningen och många andra i min grundbok i tantra: "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet. Om du köper den direkt av mig skriver jag en kärlekshälsning till dig. Köp den via min hemsida eller genom att swisha 285:- till 1234 76 22 09 - ange LT och din postadress, så jag kan skicka boken till dig. 


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer


Charlotte Cronquist skapar Lekfull tantra, som finns som kurser och bok. Läs mer om Lekfull tantra här

Related

tantratips 1726223065160426484

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Vilken häftig övning. Jag behöver tänka på min andning, för jag glömmer ofta att dra ner andetaget i magen.

    SvaraRadera
  2. Så bra att du skriver att vi kan cirkelandas "åt vilket håll som" liksom - för jag har denna upplevelsen varje morgon när jag gör min Wim Hof-djupandning, att jag tänker i cirkel, men jag har av någon anledning fått för mig att jag "andats åt fel håll". Släpper den tanken nu!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item