charlottecronquist

25. Tar du för mycket ansvar eller för lite? #charlottepodden


Hur vill du börja det här året?
Med att ta lagom ansvar?
Tänk om det är så att du tröttar ut dig för att du vill för mycket? Eller för att du är för ängslig?
Eller är du en sådan som under-ansvarar och låter andra bära dina bördor?
Jag har reflekterat mycket över ansvar genom mitt liv och jag tillhör dem som tagit mer än mitt ansvar. Ibland har jag säkert överansvarat på någons bekostnad också.
Det är bra att ibland reflektera över hur vi tänker, känner och agerar. Det är ett av skälen till att jag bjuder in dig till att lyssna på min (ljud)bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap" i årets första avsnitt av #charlottepodden. I dag läser jag ett kapitel som handlar om ansvar samt berättar en del om mina funderingar kring ansvar och ansvarstagande.
Reflektionsmöjlighet:
Vad tänker du när du hör följande ramsa: "Is this my business, your business or Gods business"?
Är du själv en person som över-ansvarar, eller under-ansvarar?
VARFÖR #CHARLOTTEPODDEN?
Jag är en kärlekskrigare som vill bidra till mer kärlek i dig och i världen. För mig startar den resan inne i mig - och inne i dig. När jag kan känna självkärlek och självacceptans är det lättare att också vara kärleksfull mot andra. Det är lättare att göra val som är mer kärleksfulla på livets alla arenor. Kärleksfullhet smittar, är min erfarenhet.
En av mina arenor som #kärlekskrigare är #charlottepodden.
Här möter jag människor som jag betraktar som något slags kärlekskrigare. Som står upp för att vara sig själva, som har något slags mission och där det blir extra spännande om ord som kärlek, sexualitet, relationer och tantra är tillåtna.
När jag hade gjort drygt 100 avsnitt av #100procentpodden, kändes det viktigt med förnyelse. Framförallt var det flera lyssnare som önskade höra mer av mig. Därför kommer podden att innehålla i första hand två sorters avsnitt.
I den ena handlar det om hur du kan ta makten i ditt liv och i det andra möter jag intressanta, roliga, härliga, spännande människor.
Du kan ta makten i ditt liv, genom att se på dig själv med en klarare blick - och acceptera dig själv som du är. Det skrev jag om i boken ”100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap”. Nu finns den som ljudbok och jag har därmed läst in hela boken, kapitel för kapitel. Varje kapitel är kort och avslutas med en reflektionsfråga.
I #charlottepodden kommer jag att läsa upp kapitel och reflektera kring innehållet - och min intention är att du också kan börja reflektera över dem. Ju mer koll du har på dig, ju mindre rädd du är att möta alla sidor av dig, desto mer av en #kärlekskrigare blir du.
I intervjuavsnitten kommer du att möta många kvinnor (som det ser ut just nu) och vi kommer att tala om djupa aspekter av livet - samtal som jag hoppas också kan inspirera dig till att ta makten i ditt liv.
Du får gärna föreslå personer jag ska intervjua, eller teman som du tycker är viktiga för en #kärlekskrigare. Sexualitet och tantra är det extra lätt att få med mig på - för jag menar att när vi har kontakt med vår sexuella kraft, kan den smitta och göra resten av livet härligare.
Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera den vidare till vänner och bekanta.
Jag blir oerhört tacksam om du gör det. Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge
den en massa stjärnor). Här är ett ställe du kan göra det!
Dela poddavsnitt med andra, rekommendera podden till andra, tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.
Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har löst att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till kärlekskrigaren” eller ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller.
Tack för att du har läst ända hit. Världen behöver mer kärlek.
Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

charlottepodden 284730842649983655

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Jag börjar det här året med att vara den jag är. Precis så som jag är. Tack för härlig inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det låter ju som en fantastiskt intention <3

   Radera
 2. Har jobbat med just detta i många år - att inte ta andras ansvar. Du sätter ord på vad det handlar om så himla bra. Tror jag kom en bit till på vägen efter att ha lyssnat på din podd i ❤.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen lättare sagt än gjort, men det viktiga är kanske att se sina egna mönster, bli medveten och sedan finns möjlighet till förändring, om en vill. <3

   Radera
 3. Lite av varje, misstänker jag. Tar nog ofta "mitt ansvar", emellanåt övertar jag, men blir bättre och bättre på att få syn på det, och emellanåt undertar jag, men samma där, tror jag, att jag försöker få syn på det. Med ökad medvetenhet och självreflektion ökar åtminstone chansen att jag får syn på mig om jag över/undertar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, visst är det spännande att betrakta sig själv och se de där mekanismerna. Just nu tränar jag mycket på att glida åt under-ta hållet, men det är verkligen svårt. <3

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item