charlottecronquist

31. Hur hanterar du en kristid? #charlottepodden


Jag läser texten som jag skrev för åtta år sedan och så tänker jag: "Jag skrev detta för NU, för det som händer nu." Som om det jag då skrev var lite för tidigt, som att det först nu är dags att ta till mig texten.
Precis så var det häromdagen, när jag läste om det första kapitlet i "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". När jag bestämde mig för att göra reflekterande poddavsnitt kring kapitlen i boken, bestämde jag mig också för att låta lusten och impulserna styra vilket kapitel jag ska välja.
Ibland har jag slagit upp boken, den har landat i ett kapitel och det har känts alldeles rätt. Andra gånger påminns jag om ett kapitel och väljer det. Men ibland är det som att kapitlet väljer mig, som att det nästan skriker: "Det är min tur nu".
Jag hade en idé om att ta mig an kapitlet om skam, men se, så skulle det inte bli. Det var dags för ett kapitel som både handlar om att vi alla hör ihop och att var och en har ett ansvar. Att det är tid för att ta också ett inre ledarskap. Att se oss själva i helfigur, inifrån och ut.
Det är som att jag, under en rad mellanår (sedan jag skrev boken) känt mig lite rödkindad när jag läste första kapitlet, som att jag skämts över det, som att jag inte riktigt velat stå för det. Ett tag kändes det liksom passerat, som att det speglade mig i en tid som var och så plötsligt förändras allt, och jag inser att det, för mig, speglar det som är.
Så lyssna på kapitlet och mina reflektioner och se vad som händer i dig. Jag skickar med dig en fråga och den är: VAd händer i dig när du tänker tanken att dina val spelar roll?

Jag vet verkligen inget om framtiden nu, mer än att vi lever i en mycket märklig tid och att jag ska fortsätta vara #kärlekskrigare. Det känns ännu viktigare än det brukar. Jag reflekterar kring hur det är att leva i en kristid och samtidigt vara medveten om att vi alla är ömsesidigt beroende av varandra. Kanske detta är en tid för reflektion, att göra smarta val och att uppskatta också det lilla. Kanske detta är en tid för dig att ta ett inre ledarskap?

Du får gärna läsa mina böcker, som kan vara till hjälp och stöd för dig som både vill känna dig trygg i dig själv och leva livet fullt ut. Du hittar dem på min hemsida.
Det är möjligt. Det är verkligen möjligt.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer


VARFÖR #CHARLOTTEPODDEN?


Jag är en kärlekskrigare som vill bidra till mer kärlek i dig och i världen. För mig startar den resan inne i mig - och inne i dig. När jag kan känna självkärlek och självacceptans är det lättare att också vara kärleksfull mot andra. Det är lättare att göra val som är mer kärleksfulla på livets alla arenor. Kärleksfullhet smittar, är min erfarenhet.

En av mina arenor som #kärlekskrigare är #charlottepodden.Här möter jag människor som jag betraktar som något slags kärlekskrigare. Som står upp för att vara sig själva, som har något slags mission och där det blir extra spännande om ord som kärlek, sexualitet, relationer och tantra är tillåtna.

När jag hade gjort drygt 100 avsnitt av #100procentpodden, kändes det viktigt med förnyelse. Framförallt var det flera lyssnare som önskade höra mer av mig.
Därför kommer podden att innehålla i första hand två sorters avsnitt. I den ena handlar det om hur du kan ta makten i ditt liv och i det andra möter jag intressanta, roliga, härliga, spännande människor.

Du kan ta makten i ditt liv, genom att se på dig själv med en klarare blick - och acceptera dig själv som du är. Det skrev jag om i boken ”100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap”. Nu finns den som ljudbok (premiär i september 2019) och jag har därmed läst in hela boken, kapitel för kapitel. Varje kapitel är kort och avslutas med en reflektionsfråga. I #charlottepodden kommer jag att läsa upp kapitel och reflektera kring innehållet - och min intention är att du också kan börja reflektera över dem. Ju mer koll du har på dig, ju mindre rädd du är att möta alla sidor av dig, desto mer av en #kärlekskrigare blir du.

I intervjuavsnitten kommer du att möta många kvinnor (som det ser ut just nu) och vi kommer att tala om djupa aspekter av livet - samtal som jag hoppas också kan inspirera dig till att ta makten i ditt liv.Du får gärna föreslå personer jag ska intervjua, eller teman som du tycker är viktiga för en #kärlekskrigare. Sexualitet och tantra är det extra lätt att få med mig på - för jag menar att när vi har kontakt med vår sexuella kraft, kan den smitta och göra resten av livet härligare.
Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera den vidare till vänner och bekanta.Jag blir oerhört tacksam om du gör det. Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).

Dela poddavsnitt med andra, rekommendera podden till andra, tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.

Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har löst att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till kärlekskrigaren” eller ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller.Tack för att du har läst ända hit.
Världen behöver mer kärlek. Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi.

Related

charlottepodden 2823890840459909557

Skicka en kommentar Default Comments

 1. "Kanske detta är en tid för reflektion, att göra smarta val och att uppskatta också det lilla." JA! Det ÄR det! Eller, för mig är det så i alla fall. Och jag tror att det är dags för oss allihop. Både vi och jorden behöver sansa oss.

  Och så härligt att veta att du kommer att fortsätta! HEJA HEJA!!!!

  SvaraRadera
 2. Jag känner verkligen att det här fötämdtinhens tis och att vi - som du skriver- är ömsesidigt beroende av varandra.
  Jag märker själv hur jag är mer medveten hur jag gör. Vi gör ju alla det här tillsamman 🧡.

  SvaraRadera
 3. "Vad händer i dig när du tänker tanken att dina val spelar roll?"

  Jag blir stärkt och styrkt. Det fyller mig av mod, av kraft, av ansvar.
  Tycker om.

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item