charlottecronquist

32. Hur ofta skäms du och varför? #charlottepodden
Jag undrar hur många gånger jag känt mig som en liten lort - även när jag inte alls behövt det?
Det måste vara tusentals gånger som jag känt ”jag är fel” - det som skam handlar om.
Trots att jag skrivit en bok med skam i titeln, får jag fortfarande skamattacker ibland. Men i dag har jag lättare att häva dem.

Jag undrar hur världen skulle se ut om färre upplevde skammen i att ”var fel”. Den skam som gör att vi inte lever som dem vi är. Och jag undrar också hur världen skulle se ut, om fler började förstå att de faktiskt skäms och började arbeta med sin självbild, istället för att blåsa upp sina egon (om just det där kommer du att få höra mer i ett senare poddavsnitt där jag intervjuat Tony McAleer, som skrivit boken ”The cure for hate” och som under flera år levde i amerikanska vitmaktkretsar.)

I det här avsnittet resonerar jag en hel del kring skam och låter dig reflektera över när du känner skam och varför. 
Vilken slags skam är du mest van vid? Att du skambelägger dig själv. ”Jag är dålig”. Att du låter andra skambelägga dig (och tror dem när de säger: ”Du är dålig”.) Och hur ofta skäms du å någon annans vägnar? ”Nu är han pinsam”.

Ju mer jag undersöker detta med skam, desto lättare blir det att upptäcka den, och desto mindre makt får den över mig. För jag är som jag är, och det är rätt för mig .

Om du vill se närmare på skam, sex, attraktion, och att ta större plats i ditt liv, rekommenderar jag:
Boken Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft. Köp den på min hemsida (eller swisha 280 kr till 1234 76 22 09 - ange adress)
Onlinekursen Ta makten (i ditt liv) - som ger dig verktyg för att möta dig själv i helfigur.  Den hittar du också på min hemsida.VARFÖR #CHARLOTTEPODDEN?
Jag är en kärlekskrigare som vill bidra till mer kärlek i dig och i världen. För mig startar den resan inne i mig - och inne i dig. När jag kan känna självkärlek och självacceptans är det lättare att också vara kärleksfull mot andra. Det är lättare att göra val som är mer kärleksfulla på livets alla arenor. Kärleksfullhet smittar, är min erfarenhet.

En av mina arenor som #kärlekskrigare är #charlottepodden.Här möter jag människor som jag betraktar som något slags kärlekskrigare. Som står upp för att vara sig själva, som har något slags mission och där det blir extra spännande om ord som kärlek, sexualitet, relationer och tantra är tillåtna.

När jag hade gjort drygt 100 avsnitt av #100procentpodden, kändes det viktigt med förnyelse. Framförallt var det flera lyssnare som önskade höra mer av mig.
Därför innehåller podden i första hand två sorters avsnitt. I den ena handlar det om hur du kan ta makten i ditt liv och i det andra möter jag intressanta, roliga, härliga, spännande människor.

Du kan ta makten i ditt liv, genom att se på dig själv med en klarare blick - och acceptera dig själv som du är. Det skrev jag om i boken ”100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap”. Nu finns den som ljudbok.
Varje kapitel är kort och avslutas med en reflektionsfråga. I #charlottepodden läser jag upp kapitel och reflekterar kring innehållet - och min intention är att du också kan börja reflektera över dem. Ju mer koll du har på dig, ju mindre rädd du är att möta alla sidor av dig, desto mer av en #kärlekskrigare blir du.

I intervjuavsnitten kommer du att möta personer som inspirerar mig på något sätt och vi kommer att tala om djupa aspekter av livet - samtal som jag hoppas också kan inspirera dig till att ta makten i ditt liv.

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera den vidare till vänner och bekanta. Jag blir oerhört tacksam om du gör det.Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).

Dela poddavsnitt med andra, rekommendera podden till andra, tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.

Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till kärlekskrigaren” eller ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller.
Tack för att du har läst ända hit.
Världen behöver mer kärlek.
Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

charlottepodden 3802097567907864112

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Tja alltså, jag skämdes så sent som alldeles alldeles precis just nu, vilket också är vad jag skrev om i blogginlägget jag precis publicerade (https://helenaroth.com/it-is/).

    Men. Precis som du. Jag ser det och erkänner det, och låter inte känslan av skam definiera mig eller hindra mig (alltför ofta åtminstone).

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item