Ibland undrar jag om min rädsla att göra andra besvikna cementerades där. Jag visste ju redan om att när jag gjorde andra besvikna så blev jag utesluten. Jag fick stå ensam. Kanske det skulle gå att lista ut vad de andra krävde, eller vad ledartjejen krävde, för att jag skulle kunna ta mig in igen? Jag hittade till slut ett sätt. För jag hade modet att ifrågasätta vuxna och ställa krav.
Följden blev att jag också lärde mig att det var bättre att svika mig själv, än att göra andra besvikna. Och jag inser att delar av det tänkandet fortfarande finns i mig. Och det får konsekvenser. Som en svårighet att säga nej, när någon går över mina gränser (även om jag blivit mycket bättre på att säga nej). Och i det här avsnittet, där du bland annat får höra mig läsa kapitel 22 ur min ljudbok 100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap som handlar om missriktad hänsyn, så berättar jag också historien om hur jag, till helt nyligen, var utsatt för en stalker.
Hur värnar du dig själv? I vilka situationer är det svårt eller lätt?

Boken 100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap - kan du köpa direkt av mig, via min hemsida. Vill du ha ljudboken, så köper du den hos en nätbokhandel - av tekniska skäl, kan jag inte sälja den själv.

Jag vill hjälpa dig! 

Charlottepodden är ett av mina bidrag till en mer kärleksfull värld. Kärleken startar inne i oss själva och därför vill jag med, med den här podden bidra till att du känner större kärlek och självacceptans... för den som älskar sig själv, har också lättare att känna kärlek till andra och till annat.

Därför innehåller #charlottepodden intervjuavsnitt och reflektionsavsnitt, för det mesta på svenska, men ibland på engelska.

I intervjuavsnitten möter du personer som inspirerar mig och vi för samtal som jag hoppas ska inspirera dig till mer kärlek.

Reflektionsavsnitten fokuserar på hur du kan ta makten i ditt liv, och utgår från min bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Du får lyssna till olika kapitel i boken och höra mina tankar kring det - som inspiration till ditt eget växande.

Du kan hjälpa mig! 

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera dem till andra. Jag blir oerhört tacksam om du gör det.

Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den stjärnor).

Dela avsnitt med andra, rekommendera podden , tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.

Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller. Tack för att du har läst ända hit.

Världen behöver mer kärlek. Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer

Du hittar alla avsnitten av #charlottepodden på soundcloud och på min hemsida