charlottecronquist

63. Rinella Rioda: Nu är det tid för oss kvinnor att äga vårt åldrande.

 

Rinella Rioda satt vid sin mors dödsbädd och bestämde sig för att leva sitt liv fullt ut och att dedikera livet till åldersrika kvinnor och kvinnors åldrande. Möt henne i ett nära samtal med Charlotte Cronquist. Vilken relation har du till din kropp? Ditt åldrande? Din lust?

Här är ett kort avsnitt ur poddsamtalet med Rinella Rioda, där vi talar om att vara åldersrik kvinna:   


Jag mötte Rinella Rioda första gången i ett professionellt sammanhang och som jag minns det fick vi snabbt en innerlig kontakt. Sedan dess har våra vägar mötts många gånger. Vi har varit på skrivarretreat på Rhodos och vi har båda deltagit i bokprojektet "Heal my voice Sweden" där en grupp kvinnor berättar sina livshistorier och får mycket stöd och feedback under processen.

Det gör att jag vet åtminstone endel om Rinellas värld. Hon är som en egen värld i sig själv, med en en tidig uppväxt i Japan, med en svensk pappa och en italiensk mamma. De här blandade kulturinfluenserna har varit avgörande för Rinellas liv. Dels vet hon vilken betydelse språket har och vilka utmaningar det kan vara när en liten flicka ska hålla tre språk i huvudet samtidigt.

När jag tänker på Rinella tänker jag på dans, på Japan, på kalligrafi, på livsglädje, på nyfikenhet och en vilja att utforska HELA livet. 

Rinella bor i en mysig lägenhet nära Värnhem i Malmö och senast vi träffades, före detta samtal, var det när vi vandrade på den närbelägna kyrkogården ett stenkast härifrån en allhelgonaafton, då jag samtalade med henne förtroligt om min förestående skilsmässa. En perfekt kvinna att hålla i handen när mattan drogs undan för mig...

Under våren fick jag impulsen att kontakta Rinella, för att jag läst om hennes engagemang för åldersrika kvinnor och jag undrade om hon ville vara med i #charlottepodden. Hon tackade ja - och här kan du lyssna på resultatet.


Om du vill veta mer om Rinella kan du titta här.


Jag vill hjälpa dig! 

Charlottepodden är ett av mina bidrag till en mer kärleksfull värld. Kärleken startar inne i oss själva och därför vill jag med, med den här podden bidra till att du känner större kärlek och självacceptans... för den som älskar sig själv, har också lättare att känna kärlek till andra och till annat. 
Därför innehåller #charlottepodden intervjuavsnitt och reflektionsavsnitt, för det mesta på svenska, men ibland på engelska. 
 I intervjuavsnitten möter du personer som inspirerar mig och vi för samtal som jag hoppas ska inspirera dig till mer kärlek. 
 Reflektionsavsnitten fokuserar på hur du kan ta makten i ditt liv, och utgår från min bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Du får lyssna till olika kapitel i boken och höra mina tankar kring det - som inspiration till ditt eget växande. 

Du kan hjälpa mig! 

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera dem till andra. Jag blir oerhört tacksam om du gör det. 
Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor). 
Dela avsnitt med andra, rekommendera podden , tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den. 
Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller. Tack för att du har läst ända hit. 
Världen behöver mer kärlek. 
Jag gör mitt och du gör vad du kan! 
Tillsammans kan vi skapa magi. 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare 

Love is the answer 

Related

charlottepodden 1580414463527570531

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item