charlottecronquist

77. Li Tadaa: Jag lär mycket av kvinnor som är äldre än jag


 

Det svänger om Li Tadaa, det är som att hela hon är rörelse. Jag ser henne när hon bejakar lusten, rörelsen och dansen, när hon leder andra i afrikansk dans. Det är som att det ångar om henne och de andra deltagarna.

Men det är inte därför jag vill träffa henne. Det är något annat. Vi möttes på Stockholm tantrafestival och jag hörde henne säga att hon ser äldre kvinnor som förebilder, som personer att lära sig något av. Och jag blev så glad. Tänk att det kan finnas de som är yngre och har dem (oss) som är lite äldre, som några att också lyssna och lära av.

Jag har ju sett så mycket av dålig självkänsla hos den medelålders och äldre kvinnor. Jag har sett hur lätt det är att jämföra sig med dem som är yngre, jämföra kropparnas fasthet, till exempel, eller hårets grånande, rynkornas intågande och tänka: "Det är nog bättre att vara ung, jag är passé nu."

Att då höra Li tala om ålder och ålderns värde, var så skönt och befriande - och något jag också tänker är viktigt att höra för personer i alla åldrar.

För hur kan vi bejaka varandra? Hur kan vi lyssna? Hur kan vi sluta jämföra oss.

Så detta samtal handlar mest om ålder, tid, respekt, lyssnande.

Och säkert blir du också nyfiken på vem Li är och vad hon gör. Så kolla in henne här.

Här kan du lyssna på avsnittet:


JAG VILL HJÄLPA DIG! 

Charlottepodden är ett av mina bidrag till en mer kärleksfull värld. Kärleken startar inne i oss själva och därför vill jag med, med den här podden bidra till att du känner större kärlek och självacceptans... för den som älskar sig själv, har också lättare att känna kärlek till andra och till annat.

Därför innehåller #charlottepodden intervjuavsnitt och reflektionsavsnitt, för det mesta på svenska, men ibland på engelska.

I intervjuavsnitten möter du personer som inspirerar mig och vi för samtal som jag hoppas ska inspirera dig till mer kärlek.

Reflektionsavsnitten fokuserar på hur du kan ta makten i ditt liv, och utgår från min bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Du får lyssna till olika kapitel i boken och höra mina tankar kring det - som inspiration till ditt eget växande.

DU KAN HJÄLPA MIG! 

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera dem till andra. Jag blir oerhört tacksam om du gör det.

Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).

Dela avsnitt med andra, rekommendera podden , tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.

Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller. Tack för att du har läst ända hit.

Världen behöver mer kärlek. Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer


Related

charlottepodden 5144656193865203914

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item