charlottecronquist

Lekfull tantra: I tantra kan du leka med energin och få den att växa!Med hjälp av tantra kan du bli mer medveten om din energi.
Du kan också lära dig att bygga energi, vilket kan öka din lust och kåthet.
Ibland kan begreppet energi kännas flummigt.
Därför ger jag dig en enkel övning, där du kan förnimma energin du skapar mellan dina händer.


Gnugga händerna mot varandra. Gör det tills du känner att det blir varmt i handflatorna. Skilj då händerna åt, låt dem glida ifrån varandra så långt de vill. 
Ta sedan och för händerna långsamt mot varandra igen. Vid något tillfälle kommer du att uppleva ett fysiskt motstånd, som att händerna inte vill komma närmare varandra, ungefär som när du tar två magneter och försöker få pluspolerna att mötas. Här har du skapat ett energifält.
När du övat upp din förmåga att känna det här motståndet, blir det lättare att känna det i andra sammanhang. 

Tips: Gör en energiboll

Det enda du behöver för den här övningen är dina händer och ditt fokus.

1. Börja med att gnugga händerna mot varandra tills du känner att det är varmt i handflatorna.

2. Skilj händerna åt och låt dem glida ifrån varandra en bit.

3. Ta sedan och forma en energiboll mellan händerna. Håll händerna på ett avstånd där du känner ett motstånd – det är det som är bollen. Om du blundar nu kan du nästan se bollen som befinner sig i luften mellan dina händer.

4. Pröva att röra dig sakta i rummet medan du fortfarande håller bollen mellan händerna. Pröva att höja och sänka armarna, eller att föra dem åt sidorna. Lägg märke till om bollen ändrar form.

5. Efter en stund kan energin ta slut och bollen försvinner. Stanna då upp, blunda och ta ett par djupa andetag.


PS: Du hittar den här övningen och många andra i min grundbok i tantra: "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet. Om du köper den direkt av mig skriver jag en kärlekshälsning till dig. Köp den via min hemsida eller genom att swisha 315:- till 1234 76 22 09 - ange LT och din postadress, så jag kan skicka boken till dig. 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer 

2022 Höstens kurser och workshoppar med Lekfull tantra - samtliga i Stockholm:


Det är bra att träna tantra, både med sig själv och med andra. När du tränar tantra i grupp är chansen stor att du lär dig snabbare - det som ofta sker är att du blir inspirerad av andra och lär dig av deras erfarenheter. Det är ett av skälen till att jag, på mina helgkurser, har med moment där du får dela dina erfarenheter - och göra det med någon som verkligen lyssnar. Det kan både kännas skönt, ovant och magiskt.

Nästa helgkurs med Lekfull tantra sker helgen 8-9 oktober 2022 i Stockholm. Två hela dagar med en massa lekfull tantraträning. Du kan läsa mer om helgkursen här.

Lekfulla tantrakvällar. Med start den 29 september, och varannan torsdag, har du en möjlighet att vara med på tantrakvällar med olika teman. Köp plats på en kväll, eller på alla, vad som passar dig. Här kan du läsa mer om tantrakvällarna.

Nästa parkurs med Lekfull tantra sker helgen 28-30 oktober, en helg som kan innebära en kärleksboost för dig och din partner. Här kan du läsa mer om parkursen. 

Tillhör du förresten pantrarna? Fredag den 7 oktober ordnar jag en kväll med pantertantra - för oss som passerat 50. Här kan du läsa mer om pantertantra.


Related

tantratips 8848672791003035733

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item