charlottecronquist

Lekfull tantra: Vara sårbar, ett sätt att öppna för kärlek

 


Sårbarhet är något av det sexigaste jag vet. För jag tycker det är så fantastiskt att kunna visa mig som jag är, och att få se någon annan som också är sig själv.
För mig handlar sårbarhet om just det. Att säga som det är, att visa kärlek, att ta risker, att släppa maskerna. Jag tror det är ganska vanligt, även i intima relationer, att parterna i relationen egentligen inte känner varandra, för att man helt enkelt - ofta av rädsla - väjer för att visa delar av sig själv.


Det var när jag gick en kroppsterapiutbildning för 20 år sedan som jag började förstå det där med sårbarhet. Det hände ofta att vi som deltog berättade om våra liv från djupet av oss själva. Många gånger var jag så rädd. Vad skulle de andra tänka om mig? Det jag märkte var något som först kändes märkligt: Ju mer sårbar jag visade mig, desto mer kärlek och omtanke fick jag. Och jag som hade trott att jag skulle bli dömd eller utesluten ur gruppen om jag visade mig som jag är.

När jag ordna kurser i Lekfull tantra är ett viktigt inslag möjligheten att dela sina erfarenheter. Där finns en möjlighet att visa sårbarhet. Att visa dig som du är, och bli mottagen. När någon delar något som känns läskigt, visar det sig ofta att många känner igen sig. Så när du är "naken" och ärlig, så hjälper du också andra att bli det.
När vi visar oss mer som oss själva är min erfarenhet också att tryggheten i gruppen blir större. Vi får lättare att lita på varandra. Vi börjar känna oss nära. Det uppstår en slags medmänsklig kärlek. 

Så träna på att vara i sårbarhet och prata om det. Titta på klippet och låt dig inspireras.


PS: Filmen är inspelad i Indien för några år sedan. Jag ser svettdropparna under näsan och minns hur varmt det var. Det hörs indiskt bakgrundsljud i den lilla filmen och jag står ut med det. Det är som att jag visar upp min imperfektion - och det är ju sårbart. Så det går att träna på att visa sårbarhet på många sätt!

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

2022 Höstens kurser och workshoppar med Lekfull tantra - samtliga i Stockholm:


Det är bra att träna tantra, både med sig själv och med andra. När du tränar tantra i grupp är chansen stor att du lär dig snabbare - det som ofta sker är att du blir inspirerad av andra och lär dig av deras erfarenheter. Det är ett av skälen till att jag, på mina helgkurser, har med moment där du får dela dina erfarenheter - och göra det med någon som verkligen lyssnar. Det kan både kännas skönt, ovant och magiskt.

Nästa helgkurs med Lekfull tantra sker helgen 8-9 oktober 2022 i Stockholm. Två hela dagar med en massa lekfull tantraträning. Du kan läsa mer om helgkursen här.

Lekfulla tantrakvällar. Med start den 29 september, och varannan torsdag, har du en möjlighet att vara med på tantrakvällar med olika teman. Köp plats på en kväll, eller på alla, vad som passar dig. Här kan du läsa mer om tantrakvällarna.

Nästa parkurs med Lekfull tantra sker helgen 28-30 oktober, en helg som kan innebära en kärleksboost för dig och din partner. Här kan du läsa mer om parkursen. 

Tillhör du förresten pantrarna? Fredag den 7 oktober ordnar jag en kväll med pantertantra - för oss som passerat 50. Här kan du läsa mer om pantertantra.


Related

tantratips 4986441948443821011

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item