charlottecronquist

Lekfull tantra: Att möta världen som om den vore ny - vad kan du upptäcka?

 


Det är så lätt att ta saker för givna och att tänka "jag vet hur det är".
Men vad skulle hända om du gör på ett annat sätt?
När du verkligen är nyfiken och intresserad av något, utan att ha alla svaren?
Då kan faktiskt magi uppstå.

När du gör samma sak på samma sätt under lång tid är det lätt att tänka - jag vet hur det blir, jag vet vad som kommer att hända.
Men är det verkligen sant?
Som jag ser det vet vi egentligen aldrig vad som kommer att hända, eller hur något kommer att kännas.
Tantra är ett av flera sätt att komma närmare ögonblicket, att liksom upptäcka livet igen och igen och igen. Att inte förvänta sig ett resultat utan låta saker utvecklas, och nyfiket vara med.

När vi är nära andra är det lätt att tänka att det finns ett sätt att röra vid varandra, ett optimalt sätt att älska. Vi kan också ha en massa tankar och idéer om hur beröring ska ske, vad som ska ge njutning, vad som är lyckat och vad som är mindre bra.
Kanske vi till och med tittar på partnerns kropp, som om vi visste all dess hemligheter.

Ett sätt att komma tillbaka till det oskyldiga, det oskuldsfulla, det lekfulla, det nyfikna, är att vända på det och tänka: Jag vet ingenting. Jag får upptäcka.
Det finns en övning jag ofta kör på mina tantra-kurser. Den kallas för strandfyndet och är ett lekfullt sätt att möta en annan människas kropp.

Testa gärna övningen med någon du gillar.
Övningen görs två och två. Turas om att vara strandfynd.
Innan ni börjar, sitt ner en stund tillsammans. Den som ska vara strandfynd säger vilka gränser hen har – vilken beröring som är tillåten och vad som ska undvikas.
Det kan till exempel gälla att det finns någon skada på kroppen, som kan göra att viss beröring är obehaglig eller rent av plågsam.
När ni bestämmer reglerna - ta också med hur mycket kläder ni ska bära eller om det är tillåtet att vara helt naken i övningen.

OBS! Syftet med övningen är inte att bli sexuell med strandfyndet. Det är istället ett sätt att lekfullt närma sig något okänt och undersöka det.
Skulle du snabbt välja erotisk beröring är det ett tecken på att du har svårt att leva dig in i leken – för då ser du uppenbarligen en människa du kan eller vill bli sexuell med!

1. När strandfyndet har uttryckt sina gränser lägger hen sig ner och sluter ögonen. Från och med nu är det inte tillåtet att tala – däremot är det okej att ge ljud ifrån sig.
2. Nu har den aktive personen fem minuter på sig att undersöka strandfyndet.
3. Efter fem minuter stannar ni upp, tar ett nytt kort samtal om gränser och sedan byter ni roller.
4. När ni är klara, ta gärna en liten stund och samtala upp upplevelsen.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

2022 Höstens kurser och workshoppar med Lekfull tantra - samtliga i Stockholm:


Det är bra att träna tantra, både med sig själv och med andra. När du tränar tantra i grupp är chansen stor att du lär dig snabbare - det som ofta sker är att du blir inspirerad av andra och lär dig av deras erfarenheter. Det är ett av skälen till att jag, på mina helgkurser, har med moment där du får dela dina erfarenheter - och göra det med någon som verkligen lyssnar. Det kan både kännas skönt, ovant och magiskt.

Nästa helgkurs med Lekfull tantra sker helgen 8-9 oktober 2022 i Stockholm. Två hela dagar med en massa lekfull tantraträning. Du kan läsa mer om helgkursen här.

Lekfulla tantrakvällar. Med start den 29 september, och varannan torsdag, har du en möjlighet att vara med på tantrakvällar med olika teman. Köp plats på en kväll, eller på alla, vad som passar dig. Här kan du läsa mer om tantrakvällarna.

Nästa parkurs med Lekfull tantra sker helgen 28-30 oktober, en helg som kan innebära en kärleksboost för dig och din partner. Här kan du läsa mer om parkursen. 

Tillhör du förresten pantrarna? Fredag den 7 oktober ordnar jag en kväll med pantertantra - för oss som passerat 50. Här kan du läsa mer om pantertantra.


Related

tantratips 3455830779371808997

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item