charlottecronquist

86. Vad skulle hända om du blir snällare (mot dig själv)? #charlottepodden
Vad skulle hända om du blir snällare mot dig själv och mot andra?
Hur skulle det påverka ditt liv och din värld?
Tänk om snällhet är en av de viktigaste dygderna - och då menar jag sund snällhet.


I det här avsnittet av #charlottepodden talar jag om snällhet och läser ett kapitel ur min bok ”100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap”. Kapitlet handlar om att vara snäll.

Jag inser att jag ofta har varit en snäll person, tyvärr på min egen bekostnad. Jag har varit snäll mot andra, för att få en plats i flocken. I min snällhet har jag ganska ofta försummat mina egna behov, det har varit en slags självförtärande snällhet.

Nu ser jag på snällhet ur ett annat perspektiv. Vad är det att vara snäll mot sig själv? Vad är det att lyssna in egna behov? På vilket sätt kan psykologiska verktyg vara till hjälp när vi går från en slags forcerad snällhet till självsnällhet?

Genom åren har jag fått tillgång till olika verktyg som förklarar varför jag funkar som jag funkar. Och de insikterna leder till att jag faktiskt blir snällare mot mig själv - och i förlängningen också mindre dömande till andra.


Lyssna på avsnittet och fundera på din egen relation till snällhet.Titta också gärna på den här bilden, som jag nämner i poddavsnittet. Jag tycker den säger så mycket. Ibland bedömer vi människor utifrån små skärvor. Vi kanske tror att vi har åsikter om en helhet, trots att vi vet ganska lite. Så det kanske ibland finns möjligheter att inse vad vi gör… att vi är hårda mot andra… och min erfarenhet är att den som är hård mot andra, ofta är hårdast mot sig själv. 

Nu har jag blivit mjukare.


JAG VILL HJÄLPA DIG! 

Charlottepodden är ett av mina bidrag till en mer kärleksfull värld. Kärleken startar inne i oss själva och därför vill jag med, med den här podden bidra till att du känner större kärlek och självacceptans... för den som älskar sig själv, har också lättare att känna kärlek till andra och till annat.

Därför innehåller #charlottepodden intervjuavsnitt och reflektionsavsnitt, för det mesta på svenska, men ibland på engelska.

I intervjuavsnitten möter du personer som inspirerar mig och vi för samtal som jag hoppas ska inspirera dig till mer kärlek.

Reflektionsavsnitten fokuserar på hur du kan ta makten i ditt liv, och utgår från min bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Du får lyssna till olika kapitel i boken och höra mina tankar kring det - som inspiration till ditt eget växande. Och ibland blir det något helt annat - som detta avsnitt!

DU KAN HJÄLPA MIG! 

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera dem till andra. Jag blir oerhört tacksam om du gör det.

Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).

Dela avsnitt med andra, rekommendera podden , tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.

Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller. Tack för att du har läst ända hit.

Världen behöver mer kärlek. Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer


Related

charlottepodden 8007637839374207156

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item