charlotterudenstam

Engelska mammor lever kvar i 1800-talet

Enligt pr.com reste engelska mammor ragg när någon föreslog att mycket små barn skulle få reda på vilken funktion en k...
Enligt pr.com reste engelska mammor ragg när någon föreslog att mycket små barn skulle få reda på vilken funktion en klitoris har. Orsaken till att mammorna tog illa upp var det faktum att en liten flicka senare i livet kan tycka att det är skönt att smeka sin klitoris.

Jag är så klart inte den enda som tycker det är märkligt. Det tycker också forumet Ways Women Orgasm som tycker att det är helt naturligt att också tjejer ska få lära sig mer om njutning. (Kolla gärna in sajten, där finns massor av orgasmtips och möjlighet att blogga för den som är tillräckligt slängd i engelska).

Borde jag sluta tycka att det är märkligt (jag menar nog egentligen: helt fel) att det i världen görs sådan skillnad mellan mäns och kvinnors sexualitet? Neej! Jag är en röst för kvinnans rätt till sin sexualitet! Jag är en röst som vill visa vilken fantastisk livskraft kvinnans sexualitet och orgasm – bidrar till. Jag tycker det är så beklämmande att det då och då är kvinnor som är mörkerkvinnorna, som bidrar att hålla sina medsystrar nere, som avsäger sig sin rätt som sexuella varelser. Vad är de engelska mammorna så rädda för? Kåtheten inom sig? Det känns som om de bara tagit pyttesteg från det viktorianska samhället. "Kvinnlig orgasm behövs ju inte för att avla barn, men det krävs att mannen ejakulerar, alltså... ) Suck!!

Jag fortsätter berätta lite om de brittiska mammorna. De hade inga synpunkter kring pojkars anatomi. Fick pojkarna veta att de kunde få det skönt med sina snoppar senare i livet? Givetvis. Pojkar upptäcker sin sexualitet ”naturligt” och många anser att flickor också ska upptäcka det av sig själva… (Underförstått, helst inte upptäcka det alls, utan hellre leka med dockor).

Många kvinnor kan relatera till sin roll som mamma (och alltså ha sex för att avla barn), men känner sig mindre bekväma med att de kan njuta sexuellt genom att bli kåta och få orgasm. Eftersom den synen på kvinnans sexualitet (orgasmiskhet i motsats till att bara avla barn) är främmande för dem, så finns det många kvinnor som inte tycker att det är nödvändigt att upptäcka vad en orgasm är.

Det finns också män som har understött (och understödjer) det sättet att tänka. De menar att vissa kvinnor bara har sex för avelns skull. Vilken oerhört bekväm inställning. Då kan ju dessa män ta hur många älskarinnor och knulla runt som de vill, eller? Och vad är det som gör att man trycker ner kvinnans sexualitet så mycket att hon själv inte ens vågar kännas vid den? Uschaimej.

Ways women orgasm menar att tjejer behöver få information och uppmuntran för att de ska få uppleva det killar lär sig spontant. Om tjejer utforskar andra sexuella aktiviteter än samlag (onani, oralsex mm) kommer de både att upptäcka orgasmer och sätt att njuta av sex utan att riskera graviditet.

Många människor anser att man ska skydda unga kvinnor från erotik och ändå är det så att uppskatta erotik är grundläggande för kvinnor som ska förstå sina relationer till män. ”När allt kommer omkring är sex limmet som motiverar en man att bistå sin familj”.

Related

Ways women orgasm 579202306524747980

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item