charlotterudenstam

Analsex ett djävulens påfund? Eller koncentrerar sig mörkermännen på det för att förbjuden frukt smakar bäst. Det spekulerar Helsingbords da...

Analsex ett djävulens påfund? Eller koncentrerar sig mörkermännen på det för att förbjuden frukt smakar bäst.
Det spekulerar Helsingbords dagblad lagom vanvördigt om.


På Svenska dagbladets debattsida frotterar sig mörkergubbarna med varandra. För några veckor sedan skrev jag om den kristne filosofen Roland Poirier Martinsson och hans syn på RFSU som en extremorganisation. Bara några dagar senare hakade Göran Skytte på, journalisten som numera har outat som kristen. Han ondgör sig över ett program som UR gjort och fokuserar på att en RFSU-representant talat om analsex med ungdomar.

Nu har jag ju inte varit på någon skolinformation med RFSU. Men jag har hört deras representanter tala om det. Och det känns som att både Skytte och Martinsson försöker skjuta in sig på detaljer för att misstänkliggöra sexundervisning i allmänhet och RFSU i synnerhet. Undrar om RFSU darrar?
Egentligen borde jag väl inte ge mörkermännen mer utrymme… men jag kan inte låta bli. De lyckas reta upp mig lite grand.
Då är det skönt att till exempel Helsingborgs dagblad på ledarsida kommenterar gubbarnas ståndpunkter. Här ett utdrag ur ledaren:

”De två konservativa stockarna försöker framställa RFSU som någon slags sekt som indoktrinerar våra barn efter egen sexualpolitisk ideologi. Sanningen är att den liberalism RFSU står för inte förespråkar några rätt eller fel utöver tolerans och fri vilja.
Sanningen är förstås att det är Poirier Martinsson och Skytte som har en bestämd uppfattning av vad som är rätt och fel, fult och fint och att de genom att underminera upplysningsförbundets verksamhet hoppas kunna vrida klockan tillbaka till ett samhälle där ungdomar, läs unga tjejer, ska hålla på sig och ingen sexualitet utanför den heterosexuellt äktenskapliga är ok.”

Tack HD för det!

Related

sexundervisning 5081881507881186214

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item