charlotterudenstam

Andas in energi i kroppen

Tänk dig en meditation som syftar till att väcka energin i kroppen. Som genom att du andas sätter igång livsandarna. Och som kan göra att ...Tänk dig en meditation som syftar till att väcka energin i kroppen.
Som genom att du andas sätter igång livsandarna.
Och som kan göra att du känner dig mer levande... ja rent av kåt … och fylld av livskraft.
Jag har gjort en sådan aktiv meditation ett par gånger den senaste tiden och jag känner hur energin spritter i kroppen.


Jag vet inte hur bekant du är med chakrasystemet. Enkelt handlar det om att vi har sju energicentrum i kroppen, från bäckenet och upp till hjässan. De kallas rotchakrat, sexchakrat, solar plexus, hjärtchakrat, halschakrat, tredje ögat och kroncchakrat. Själva systemet och dess betydelse kan du googla på (du kommer att få miljontals träffar), men här är i alla fall en länk.

Hur som helst.

Det går att jobba med dina chakran på många sätt och genom att medvetet andas igenom dem, kan du bidra till att energin flödar friare i kroppen. Det i sin tur kan leda till en massa bra saker (du kan få bort blockeringar på olika ställen, eller lägga märke till var de finns) och de kan också göra att du kommer mer i kontakt med din sexuella energi och du öppnar för helkroppsorgasmer och känslor av sex som någonting mer än två könsorgan som gnuggar sig mot varandra.

Nu har jag vid ett par tillfällen gjort en Osho-meditation som heter chakrabreathing ( den kan du fritt ladda ner här.) Det är en aktiv meditation där du står upp och andas medvetet in i ett chakra i taget, nerifrån och upp, samtidigt som du gungar ditt bäcken. Väljer du att göra meditation med mycket energi (jag brukar ta med armarna i rörelsen) kan du dels bli lätt svettig och dels kan du verkligen (åtminstone efter viss träning) verkligen känna hur energin rör sig i kroppen.

Och jag tänker på hur lätt det ändå är att komma i kontakt med något djupare. Att känna kroppens energi. Att få mer koll på var kroppen protesterar (det kan kännas svårt att andas in i något chakra, det kan uppstå smärta, det kan smyga på sig en känsla av lätt illamående) och därmed få koll på var du behöver lägga lite extra fokus för att må bra.
Det är så wow, liksom.

I går efter meditationen så kände jag mig nästan hög, hög på mig själv och på min egen kropp och jag bara längtade efter beröring från andra. Det kändes som att kroppen var hur mottaglig som helst för sensualitet.

Så jag rekommenderar varmt att göra den här meditationen. Den är en timme lång. Och det är värt varje minut. Du känner dig nästan garanterat mer levande efteråt.

Så nu ska jag andas. Andas. Andas.


PS: Den här meditationen är särskilt effektiv att göra i grupp, står man i cirkel hjälper man varandra att bygga upp energin.

Related

meditation 181682405265005900

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item