charlotterudenstam

Möt nattmörkret. Meditationer om kärlek 37.
Det finns många som är rädda för mörkret, som om natten skulle kunna anfalla dem. Kanske handlar det om att verkligheten blir mindre synlig då och att vi inbillar oss att faror väntar i det mörka.
Men tänk dig om det kan vara tvärtom - att mörkret döljer något annat. Att det i själva verket handlar om oändliga möjligheter.

Jag vill uppmuntra dig till att meditera i mörkret, gärna i natten. Kan du hitta en riktigt svart plats är det bra. Dra för gardinerna, stäng dörren om dig och sitt i mörkret.

Ibland, när jag har riktigt starka känslor väljer jag att göra en timslång mörkermeditation. Jag sitter i 45 minuter i kolmörker med öppna ögon och tillåter de känslor som kommer. Och sedan vilar jag i femton minuter med slutna ögon. 
Den varianten kanske är lite hard core?
Men pröva att sitta och andas i ett mörkt, helst riktigt svart rum i fem-tio minuter. Om rummet verkligen är mörkt, titta ut i mörkret och om det fortfarande finns ljus i rummet, slut ögonen, du vet ändå att det är mörkt runt dig.

Lägg märke till din andning och vad som händer i ditt system när du umgås med mörkret.
Kanske du upptäcker något nytt om dig själv eller om livet.

Här får du både ett Youtubeklipp och en länk till en text som kan inspirera dig mer till att se vad mörkret kan representera för dig i ditt liv just nu.


Här finns en text som beskriver hur jag började bli mer vän med mörkret


Charlotte Rudenstam deltar i #blogg100 för tredje året i rad.
Hon är coachförfattare och föreläsare som vill bidra till att du älskar livet.
Hon har skrivit böcker som ”100 % Charlotte – Ta ditt inre ledarskap” och
I år väljer hon att bjuda på 100 meditationer om kärlek. Ibland som en text, ibland som en liten film, ibland på något annat sätt. 

Related

meditation 6833181093872265706

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item