charlotterudenstam

Kvinnor som har bra sex mår bättre

Det kanske inte låter som en överraskning att kvinnor som har ett bra sexliv mår bättre.  Jag lyfter ändå fram det.  Det är viktigt ...

Det kanske inte låter som en överraskning att kvinnor som har ett bra sexliv mår bättre. 
Jag lyfter ändå fram det. 
Det är viktigt att visa fram att det forskas i ämnet och att forskningen visar hur viktigt det är med lust i våra liv. 

Dr Sonia Davison vid Monash universitetet i Australien har forskat om detta
Hon har intervjuat kvinnor både före och efter klimakteriet och det samstämmiga resultatet är alltså att kvinnor sim själva uppfattar sig som sexuellt tillfredsställda mår bättre både på en psykologisk nivå och på en kroppslig nivå (de känner sig mer vitala) jämfört med kvinnor som känner sig sexuellt missnöjda. Studien publicerades först i The Journal of Sexual Medicine.
- Vi ville utforska kopplingarna mellan sexuell tillfredställelse och känslan av att må bra för att se om det var någon skillnad mellan kvinnor före eller efter klimakteriet, säger Sonia Davison. Vi kom fram till att kvinnor som var sexuellt otillfredsställda både mådde sämre och kände sig mindre vitala. 

Dessa fynd visar hur viktigt det är att se sexuell tillfredsställelse som en viktig del av kvinnor hälsovård och det är extra viktigt att läkare känner till det eftersom kvinnorna själva kan känna sig obekväma med att prata om det med sin doktor.
Nio av tio av kvinnorna i studien sa att deras sexuella aktivitet involverade en partner och att det var partnern som tog initiativ i minst hälften av fallen. 
Det innebär att kvinnors hälsa kan påverkas av om de har en partner eller inte. 
(Fast då föreslår jag helt frankt att kvinnor i högre grad oftare tar initiativ till solosex!)
– Vi är stolta över att publicera den här extremt viktiga studien om kvinnors sexuella hälsa, säger Dr Irwin Goldstein, som är chefredaktör på The Journal of Sexual Medicine. 

Vi kvinnor mår alltså bra av att ha sex. 
Se till att ge mer plats för lust i livet! 
Nu är det ju till och med vetenskapligt bevisat.

Related

sex 2909024085381075241

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item