charlotterudenstam

Lider du av lustbrist?

Prioriterar du annat än sex och lust, till och med i sängen? I så fall är du tyvärr inte ensam, visar amerikanske undersökningar (enligt A...

Prioriterar du annat än sex och lust, till och med i sängen?

I så fall är du tyvärr inte ensam, visar amerikanske undersökningar (enligt Aftonbladet). En tredjedel av alla kvinnor ska tydligen vara drabbade.
Men vad är då orsaken - och lösningen på kvinnors problem med lustbrist.
Två kännare uttalar sig i Aftonbladet, nämligen sexologerna Boel E-dotter Stjerna, som finns här nere i Malmö och dels Charlotte Makboul i Stockholm.
Ett av skälen till eländet är att vi helt enkelt är dåliga på att prioritera lust. Och det är klart att går jobbet, barnen, hemmet eller vad det nu kan vara, före lusten så är det klart att du kan vara för trött när det äntligen finns lite tid kvar. Då kanske du är uttröttad och hellre sover.
Men brist på lust kan bero på annat än stress. Det kan dröja innan en nyförlöst kvinna får lusten tillbaka och för somliga kvinnor dippar lusten en period i klimakteriet. Depressioner är också en källa till minskad lust.
Men ofta ligger grunden till lustbristen att relationen är dålig. Charlotte Makboul menar att förklaringen till lustsvackor kan vara svårigheter att visa ilska.

– Trycker du ner en känsla hänger andra känslor med, däribland lusten, säger hon till Aftonbladet. Genom att våga släppa fram känslorna kan den komma tillbaka.

Där håller jag verkligen med Makboul (och läser du blogginlägget om Johan Ekenberg så ser du att han också gör det). Ilska och kåthet är två känslor som ligger nära varandra. Stänger du av din ilska, blir ditt liv mer valiumfärgat, gråare, utan toppar och dalar. Jag har varit med om tillfällen då jag fått leva ut min ilska och sedan haft bra och intensivt sex.

Och så behöver du se positivt på sex, se det som en möjlighet, istället för som ett måste, menar Makboul också.

Boel E-dotter Stjerna har ett annat tips, som utgår ifrån att ett par verkligen bör lägga ner tid på sex och lust:

– Ha ett sammanträde med din partner där ni pratar om vad ni kan göra för att hitta lusten igen. Hur ska det gå till? Vem ska göra vad? Och lägg lika mycket tid på din njutning som du lägger på ett jobbprojekt, säger hon till Aftonbladet.

Related

sexolog 4275926966880647127

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item