charlotterudenstam

Vad fantiserar DU om?

Nyligen kom sexupplysaren och författaren Katerina Janouchs senaste bok Svenska kvinnors hemliga sexuella fantasier ut....Nyligen kom sexupplysaren och författaren Katerina Janouchs senaste bok Svenska kvinnors hemliga sexuella fantasier ut. Den är utgiven på det relativt nya förelaget X-story, som erbjuder erotisk litteratur.

Det är ett bra initiativ tycker jag. Och så klart blir Janouchs bok omskriven. Här finns till exempel en intervju med författaren. Sista veckan i oktober låg den på försäljningstoppen.

Just nu finns det ett par handfullar titlar på förlaget. Där finns erotiska berättelser (tyvärr) skrivna av pseudonymer (Clara Jonsson respektive Anna Helena Falk just nu). Det finns en del översättning – om de är skrivna av pseudonymer framgår inte.

Varför är det fortfarande så skämmigt att skriva erotiska berättelser? Ska det krävas en Carl Johan Rehbinder, med sexkurser, Tantrablog och Cirkus Eros eller en Birgitta Stenberg för att våga? Båda finns för övrigt med i X-storys stall.

Det är glädjande att se att Ylva Franzéns klassiker Orgasmera mera går att köpa via X-story.

Åter till Katerina Janouch. I dag har hon sexspalter och en sexblogg. Vid sidan av sin verksamhet som sexupplysare skriver hon också romaner.

Nu har hon gett sig i kast med att ta reda på vad svenska kvinnor har för sexuella fantasier. Det är mer än lovvärt. Det behövs böcker där verkliga människor (om än i anonymitetens skugga) vågar berätta om fantasier. Om inte för att det kan inspirera dem som faktiskt vågar köpa boken.

Du kan läsa boken dels för att få lite koll på vad andra fantiserar om. Eller så kan du använda den som onanibok. Båda varianterna kan fungera.

Det jag saknar hos Janouch är någon form av analys och något slags tematisering av fantasierna. Nu är de återgivna rätt upp och ner. Det har väl mest varit för Janouch att kopiera läsarbreven och sedan trycka på sänd känns det som. Då tycker jag att det är betydligt mer givande att läsa Nancy Fridays böcker om kvinnors respektive mäns fantasier, där hon sätter in dem i ett sammanhang, som bland annat handlar om kvinnors frigörelse. Så hennes böcker tillfredställer mig på fler plan än Janouchs.

I en intervju läser jag att Janouch lägger märke till att med åldern blir fantasierna allt mer komplexa... spännande!

I inledningen av boken berättar Janouch hur hon samlat ihop materialet. Hon skapade ett hotmail-konto dit folk fick skittta sina fantasier. Hon spred mejlkontot till tusentals kvinnor som hon mött genom åren.

”Kvinnor i alla åldrar, överallt i Sverige, började skriva ner och mejla mig sina innersta erotiska tankar. Tillvaron blev spännande. Att öppna mejlbokxen blev ett kittlande äventyr – de dagar som inga sexfantasier kom, kändes som tråkiga dagar.”

Den absolut vanligaste fantasin en svensk kvinna har enligt Janouch, är att ha sex med en annan kvinna. Där finns också drömar om underkastelse om dominans, om främlingen oc det oväntade mötet, om trekanter och gruppsex, om att ha sex med en mycket ung man och om att vara vacker åtråvärd och sexig.

Här finns också några korta frågor om svar kring sexfantasier typ: Ska man leva ut sina sexfantasier eller Är det normalt att inte ha sexfantasier.

Janouch redovisar inte hur många kvinnor som faktiskt kontaktade henne. Jag vet inte om de 77 berättelserna hon publicerar är alla svar, eller om de är ett urval.

Vissa av berättelserna är väldigt detaljerade och som gjorda för solosex. Andra är bara några rader långa. Jag väljer att citera den allra kortaste berättelsen.

Tonårstjejerna

Vi är tre tonårstjejer, jag och mina två kompisar. De följer med mig hem från skolan. Ingen av oss har tidigare haft sex men av någon anledning så hamnar vi i sängen och börjar smeka varandra. En av tjejerna har en dildo som vi andra får prova på henne. Vi klär av oss och smeker oss själva samtidigt som vi tillfredsställer vår kompis med dildon. Efteråt skäms vi och klär på oss, sedan går de andra hem.

Linda, 17

Related

X-story 8760569816876794937

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item