charlotterudenstam

På andra sidan Engelska kanalen anser man att g-punkten existerar

Bilden tipsar om vilka verktyg du kan använda för att hitta g-punkten... Härom veckan skrev jag om engelska forskare som genom en tvill...Bilden tipsar om vilka verktyg du kan använda för att hitta g-punkten...

Härom veckan skrev jag om engelska forskare som genom en tvillingstudie ”bevisat” att g-punkten inte finns. Eftersom jag inledde det inlägget med att säga att både jag och mina sexsibilitycoachväninnor har varsin, så är det givet hur jag såg på den engelska studien. Inte mycket att hänga i julgran, är ett understatement för att beskriva hut jag såg på den.
Men nu har jag – och mina medsystrar – fått revansch. Denna gång av franska gynekologer – som hävdar att g-punkten finns.

Jag läser om det i brittiska Daily Mail och i svenska Aftonbladet.
Enligt den brittiska tidningen möttes gynekologer till ett möte i Pars där de ondgjorde sig över den engelska studien och anklades de brittiska förskarna för att inte respektera kvinnor! (Ord och inga visor från fransmännnen.
Sylvain Mimoun, som anordnades konferensen, sa att tre av fem kvinnor har en g-punkt och att det bara gäller att upptäcka den.
– Genom att upptäcka de känsliga delarna av sin egen kropp kan denna känsliga zon fungera allt bättre. Men om en kvinna aldrig har rört g-punkten och ingen annan heller har rört den, så finns den inte för hennes, förklarade Mimoun.
Gynekologen Odile Buissen kritiserade den brittiska studien ännu hårdare och sa att den av ett uttryck för en totalitär attityd.
– Jag vill inte stigmatisera någon, men jag anser att de som kallar sig protestanter, liberaler eller angloxsaker är pragmatiska. Den menar att det måste finnas en orsak till allt, en gen för allt. Det är ett totalitärt sätt att se på människan. (Det är får du tolka som du vill… jag bara citerar).
Nåväl, det känns skönt att fransmännen sätter ner foten här. Och om jag var forskare så skulle jag inte våga att med säkerhet säga att det är en viss andel av kvinnorna som har en g-punkt. Det är kanske så att alla kvinnor har den, bara att alla inte har letat upp den. (Precis på samma sätt som få män är varse om den motsvarande punkten hos dem…
I Aftonbladet citeras Helena Cewers, barnmorska och auktoriserad klinisk sexolog vid universitetssjukhuset i Malmö, som säger att frågan är omstridd och okunskapen fortfarande stor. Men troligen rör det vi kallar för g-punkten om om så kallade parauritrala körtlar. – Alla vi kvinnor har ett antal körtlar i övre slidväggen. Många kvinnor beskriver att de kan uppleva en skön känsla när man stimulerar det området och att det också kommer vätska. Och en sak är säker, de kvinnorna inbillar sig inte, säger Helena Cewers, till Aftonbladet.

Related

g-punkt 1942974556293145421

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Jag har läst att oxytocinet har en funktion vid förlossning, barnets skalle trycker på och oxytocinproduktionen stimuleras (som behövs mkt i samband m fölossning o grav och även allmänt för hela kroppens lugn o ro-system.
  Har du läst Kerstin Uvnäs Mobergs böcker? Hon är professor i fysiologi, kan rekommendera ”Lugn och beröring”(NoK 2000) osom handlar om vilken enorm betydelse beröring har, och ”Närhetens hormon" som om ut i höstas som handlar om oxytocinets inverkan på relationer.

  SvaraRadera
 2. nu skrev jag visst lite slarvigt....skulle vara: jag har läst att G-punkten har en funktion vid förlossningen, (inte oxytocinet...fast d har det ju också förstås..)

  SvaraRadera
 3. nu skrev jag visst lite slarvigt....skulle vara: jag har läst att G-punkten har en funktion vid förlossningen, (inte oxytocinet...fast d har det ju också förstås..)

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item