charlotterudenstam

Sofia Sjöblom: Vrid upp volymknappen till ditt livsflöde!

Barn skrattar, gråter och skriker – och andas kontinuerligt. De är i ögonblicket. – Se på barn, hur närvarande de är, hur de är i sina k...Barn skrattar, gråter och skriker – och andas kontinuerligt. De är i ögonblicket.
– Se på barn, hur närvarande de är, hur de är i sina känslor, hur de lever fullt ut, vi behöver också hitta tillbaka dit, säger Sofia Sjöblom, andningspedagog och sexsibilitycoach.Sofia Sjöblom håller seminarium på Relationsmässan om andning och intimitet. Hon talar om hur människan genom livet lär sig att hålla tillbaka och att det sker när de får höra saker som : ”Det var väl inget ett gråta över” eller ” Tyst!”.

– Det som sker samtidigt är att vi skruvar ner volymen på vårt livsflöde och vår livskraft, säger Sofia Sjöblom. Genom att börja andas medvetet kan vi öka volymen igen.
Hur ofta håller du andan? Gör du det just nu? Många av oss håller andan när något känns jobbigt eller mycket. När vi känner ilska, glädje, sorg. Och genom att hålla andan slipper vi känna de starka känslorna.

När Sofia Sjöblom utbildade sig till andningspedagog kom hon fram till att hon andades väldigt grunt. Att hon hade livet på låg volym. Hon började lägga märke till när hon slutade andas.

– Jag började ta djupa andetag och tillåta att känslorna fanns, vilka de än var. Det gjorde att jag blev mer medveten om vad jag kände och jag kunde få en mer intim relation med mig själv.

När du inte andas, när du inte känner, sätter det sig i kroppen och tillslut kan din kropp bli rätt stel och det kan vara ett uttryck för att du inte vågar visa (eller ens känna) vem du verkligen är.

– Hur farligt är det att våga känna att du är rädd, frågar Sofia.

De rädslor gruppen redovisar är rädslan att få nej eller att bli övergiven.

För att kunna bli intim med andra, är det bra att kunna vara intim med sig själv och i det ingår att acceptera sina känslor.

– Tillåt att vad som helst kan hända när du berättar hur du känner. Dina känslor kan skrämma en annan person, men chansen är stor att hon eller han med lättnad säger ”Så skönt att du säger som det är” eller ”Nu kan jag också säga vad jag känner”.

Som ett sätt att tydliggöra kopplingen mellan andning och intimitet rekommenderar Sofia Sjöblom att du kan gå in i ett möte med en annan person utan att ha föreställningar om hur mötet kommer att bli eller hur det borde vara. Var i det som är och låt det som händer ske.
– Andas och skruva upp volymen på din livskraft, säger Sofia Sjöblom.


– Vi håller andan, när vi egentligen skulle behöva uttrycka våra känslor

Related

The JoyRide Experience 7645776190633375996

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item