charlottecronquist

Vad är viktigast – att älska eller svara i telefon?


Hur nära får telefonen gå?


Är du uppkopplad också när du älskar?
Alltså ligger till exempel din telefon nära till hands så att du är tillgänglig för andra än din partner när du älskar?
I så fall är du tyvärr inte ensam.


För min inre röst hör jag Lorenzo Stiernquist, han med sexsibilitycoachutbildningen, tala. Han säger: Nära vara. Han talar om vikten att vara närvarande, i livet i allmänhet, och när man har sex i synnerhet.
Att vara nära en (eller flera) annan. Att känna hans eller hennes andning. Att känna hur era andetag blir gemensamma. Att känna hur ni, för en stund smälter samman. Blir till ett. Där ni tillsammans blir ett kärlekstempel. Där ingenting kan störa närvaron.
Det är kanske en utopi för dig? Kanske är du en sådan som planerar middagen medan du älskar eller tänker på det där telefonsamtalen som ännu inte har kommit? Kanske det rent av är läskigt eller sårbart att faktiskt nära vara och vara nära när du älskar?
Den stora amerikanska konsumentsajten Retrevo har undersökt hur det är med närvaron (så väljer jag att tolka det) i olika situationer. Eller uttryck på ett annat sätt: Hur benägen någon är att avbryta närvaron, samvaron, älskandet, för att något yttre gör sig påmint. Som en ringande telefon eller ett blippande som säger att det finns ett nytt sms att läsa.
Mer än var tionde amerikan under 25 år väljer att kolla sms också när de har sex.
Retrevo har alltså kollat hur, när och hur mycket tid människor ägnar åt Facebook och Twitter och andra sociala medier. Och många är mer eller mindre beroende av att kolla statusrader (Facebook) eller tweets (Twitter).
Jag tillhör själv de personer som ofta och gärna kollar min Facebook och jag har ett Twitter-konto, även om det inte är aktivt just nu. Jag är också med i Gowalla och kan se var vissa vänner befinner sig i ett givet ögonblick.

Enligt Aftonbladet (jag hittar inte själva undersökningen på Retrevos hemsida) säger nästan hälften av de tusen som ingick i undersökningen att de går in på Facebook när de ligger i sängen och att de öppnar sitt Facebookkonto så fort de vaknar på morgonen. De som är under 25 gör det mer än andra.
De värsta är iPhoneägarna (sådana som jag med andra ord). I rapporten skriver de att de inte vet om det beror på att det är så lätt att koppla upp sig mot sociala medier med en iPhone eller om det handlar om personligheten hos dem som har en iPhone. För min personliga del gäller det förra. Det är så lätt och smidigt att jag gör det (ofta). Nuförtiden har jag inte en mobiltelefon, jag har en iPhone och möjligheten att ringa med den får jag liksom på köpet.Och bland gruppen under 26 kollar hälften sms när de äter, var fjärde när de är på toa och var femte gör det när de är med på ett möte. Hur gör du själv?

Related

undersökning 4742063536192127350

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Jag har fortfarande sladd, dvs inte mobilt bredband hemma, det innebär att jag aldrig kan surfa i sängen. I mobilen är bokstäverna så små,(jag vill inte veta hur jag kan få dem större) så skulle jag gå ut på nätet är min syn suddig för resten av dagen. När jag älskar är telefonen definitivt avstängd, men så är jag inte under 25 heller...

    SvaraRadera
  2. Jag har fortfarande sladd, dvs inte mobilt bredband hemma, det innebär att jag aldrig kan surfa i sängen. I mobilen är bokstäverna så små,(jag vill inte veta hur jag kan få dem större) så skulle jag gå ut på nätet är min syn suddig för resten av dagen. När jag älskar är telefonen definitivt avstängd, men så är jag inte under 25 heller...

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item