charlotterudenstam

Forskning: Bra sexliv förlänger livet!

Temat sex är bra för hälsan fortsätter i dag. Nu hittade jag forskning som visar att sex är bra för män som vill leva länge. En britt...
Temat sex är bra för hälsan fortsätter i dag.
Nu hittade jag forskning som visar att sex är bra för män som vill leva länge.

En brittisk undersökning visar att medelålders män som gillar och har mycket sex lever dubbelt så länge som de som inte gör det.
 


Kvinnor som inte trivs med sitt sexliv har lättare att bli deprimerade, skrev jag i gårdagens blogginlägg. Omvänt så trivs kvinnor med bra sexliv med sitt liv. Nu visar en studie som gjorts vid Queensuniversitetet i Belfast, Storbritannien, att ett det inte bara är kul att ha sex, utan att det också är bra för hälsan.

I undersökningen, som pågick i tio år, ingick tusen medelålders män. De var i ungefär samma ålder och hade ungefär samma hälsostatus när undersökningsperioden började. Resultaten var (förbluffande nog, eller inte?) att de som oftast fick orgasm levde dubbelt så länge som de män som inte njöt av att ha sex.

Det här måste ju betyda att samhället behöver bli mer sexvänligt och att det är lönsamt ur många aspekter att satsa på att öka lusten hos människor.

Det Alexander och jag arbetar för – att öka lusten och livslusten – går alltså också att betrakta som ett folkhälsoarbete ;)


Vad är det då, enligt dessa forskare, som gör sex så nyttigt? Jo, under sexuella lekar rör sig hela kroppen, du får jobba med mag- och höftmuskler och med armarna. Sex ger lägre blodtryck, förbättrar kolesterolvärdena och ökar blodcirkulationen. Hjärtrytmen ökar och under sex ökar frekvensen från 70 till 150 slag per minut. Folk som ofta har sex har hälften så stor risk att drabbas av hjärtattacker och stroke som de som avstår från sex! Du kan också använda älskandet för att kontrollera vikten.

En halvtimme i sänghalmen bränner 200 kalorier. Dessutom kan sex minska sug efter mat, eftersom det stimulerar ett hormon som reglerar aptiten.


Och män som för orgasm regelbundet får ett ökat skydd mot hosta och förkylningar, eftersom immunskyddet stärks vid ejakulation.
I dagens värld av tidspusslande finns ytterligare en viktig hälsoaspekt på älskandet.

Att älska minskar stressen. Att älska ökar halterna av det lugnande oxytocinet, som i sin tur också jälper kroppen att utlösa endorfiner som får oss att känna oss lugna och sköna. Sex är en bra kur för dem som har svårt att sova, och ger avslappning till personer som jobbar för mycket och börjar bli utbrända. Och avslappningen gör i sin tur att vi kan tillgodogöra oss näringsämnen i mat på ett bättre sätt.


Flera studier visar också, enligt Natural News, att sädesvätska är naturligt antidepressivt. Det innebär att kvinnor som har möjlighet att ha sex utan kondom (till exempel för att hon lever i en fast relation) är mindre deprimerade än andra kvinnor. En förklaring till det kan vara att kvinnans vagina absorberar ämnen i sädesvätskan, zink, kalcium, kalium och proteiner.
WoWow, vilken katalog den här artikeln är. Jag häpnar!

Den säger också att sexuell stimulering också är smärtstillande. Enligt sexologen Beverly Whipple ökar kvinnors smärttröskel och smärtkänslighet när de onanerar. Så onani skulle alltså kunda användas som alternativ till huvudvärkstabletter. Sex ökar också skinnets mjukhet och fukten i en kvinnas vagina. Kvinnor som fortsätter att ha sex, kan slippa slidtorrhet. Sex och lust är med andra ord rena hälsokuren!

Related

sex 6659561883592496937

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item