charlotterudenstam

Energiorgasm.
Har du någonsin känt energin kittla dig, så att det känns som du har kolsyra i kroppen?
Har du någonsin känt det som att du skakat en champagneflaska och låta all energi spruta ut.
Det är en metafor för energiorgasmer.


En av workshopparna på Sexsibilityfestivalen leddes av Oskar och Tobias Berlin. Ämnet var energiorgasm.

Vi var många på workshoppen. Många som var nyfikna på eller ville veta mer om energiorgasmer. Vad är det? Vad skiljer det från andra orgasmer? Har de med sex att göra? Hur kan man få något slags orgasm utan att ens vara kåt? Hur känns det?

Det är naturligtvis svårt att både skriva om och tala om energiorgasmer. De behöver upplevas. Med Oskars och Tobias hjälp blev vi guidades i konsten att få dem, eller snarare, blev guidade till vad var och en kan underlätta för att känna den känslan.

En energiorgasm behöver inte ha minsta koppling till sex. Den behöver inte ha en koppling till en annan människa. Det kan vara något som du upplever alldeles själv – och så kan det samtidigt vara något mycket sexuellt och något som du upplever tillsammans med andra.
En man berättade att det kunde räcka att han hällde trögflytande vätska, typ yoghurt, ner i sin frukosttallrik och gjorde det med total närvaro, så kunde han uppleva en energiorgasm. Men då får jag väl tillägga att han var lärarna på Skeppsudden brukar kallas för energiorgasmernas mästare. Så för de allra flesta är vägen längre än så.

Fast det fiffiga är att när du har upplevt det en gång, så är det lättare att upplev det igen. Ungefär som att det för en kvinna kan ta tid att få en första g-punktsorgasm och att det med tiden blir allt lättare, för att kroppen liksom känner igen det och för att det flödar bättre genom kroppen.

För att få en energiorgasm är det viktigt att energin flödar genom kroppen och att det inte finns en massa hinder i vägen. Och här är några av Oskar och Tobias tips på vägen:
Träna pc-muskeln varje dag. Börja med 30 knip om dagen. Detta är för de allra flesta en grundförutsättning för att få energiorgasmer.

Orgasmen kan flöda genom hela kroppen, det är som att kroppen blir ett instrument, en flöjt och den kan strömma från könet, längs ryggraden och upp i huvudet, den kan också kännas ända ner i tårna. Det är som att hela du är ett elektriskt fält.
Därför är det bra att ha god rörlighet i ryggraden. Så träna på att böja dig framåt och bakåt och att vrida överkroppen åt båda sidor.

Träna också på att andas djupt. Och låt gärna när du andas.

På Skeppsudden stod vi så där 50 personer i en stor ring och andades tillsammans. Vi rörde höfterna fram och tillbaka i takt med andningen, som vi lät bli allt snabbare och satte ljud till det. Så ökar du energimängden i kroppen.

Det är en häftig och till en början ganska märklig känsla när kroppen börjar liksom spritta av sig själv, när energin rör sig så att du skakar. Jag har varit med om det fler gånger. Det är en stark, skön känsla och kroppen kan börja röra sig på sätt som du inte alls kunde räkna ut i förväg. Allt runt dig kan bara försvinna och du är ett med känslan i kroppen och skulle kunna omfamna hela universum. Eller nåt.

Hur som helst blev jag väldigt inspirerad av grabbarna. Alla har vi potentiella energiorgasmer i oss Vi behöver varken en partner eller vara nakna för att få den… bara vi öppnar flödet i kroppen. Och, som Oskar och Tobias sade:
Med energiorgasmer kan vi bidra till fred på jorden. Amen!

Related

sexualitet 8252283963921224148

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item