charlotterudenstam

Onsdagslistan: Sex tips till en bra relation

1. Visa omsorg om din partner i vardagen. 2. Var generös mot din partner. 3. Hjälp din partner på oväntade sätt, till exempe...
1. Visa omsorg om din partner i vardagen.
2. Var generös mot din partner.
3. Hjälp din partner på oväntade sätt, till exempel att du gör något för honom eller henne så att han eller hon får lite egen tid.
4. Lägg märke till när din partner gör något för dig som du tycker om.
5. Visa tacksamhet mot din partner när han eller hon gör något för dig.
6. Tänk gott om din partner.


Den amerikanska forskaren Sara Algoe vid University of North Carolina in Chapel Hill har studerat vad som gör att par tycker att relationen fungerar bra och att de känner sig uppskattade av varandra.
Hon menar att generositet och tacksamhet i vardagen är väldigt bra för en kärleksrelation.
Grundtipset är: Visa att du bryr dig.
Människor är beroende av varandra och vi behöver få hjälp av varandra då och då. Det gäller inte minst i en kärleksrelation. Och vi behöver bli bättre på att uppmärksamma när vår partner gör något för oss och våga känna tacksamhet. (Istället för att lbi orriterad över det vi saknar).
– Känslor av tacksamhet och generositet stärker relationerna till människor vi bryr oss om och gör att både den som ger och tar emot mår bättre, säger Sara Algoe.


Related

relationer 7186424856594402214

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Hej! Hittade din blogg idag genom Skriva bok-sidan på FB. Häromdagen bloggade jag för första gången om lust; min lust, eller iallafall mina tankar om den. Lite läskigt och på gränsen till privat, men känns bra nu. Ser fram emot att läsa vidare här!
    Kolla in http://www.livstid.net/2010/08/lada-i-baklas.html om du vill!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item