charlotterudenstam

Relationsbok av Lennart Matikainen.

Behöver du ha en handfast bok i relationsträning? Då ska du läsa Lennart Matikainens ” Bara kärlek ”( Andersson Pocket AB ). Den är fylld a...

Behöver du ha en handfast bok i relationsträning?
Den är fylld av konkreta tips på hur du kan se till att få bra kärleksrelationer.
Och det börjar så klart med en viss person: Dig själv!

Lennart Matikainen skriver ledigt om relationer i Bara kärlek. Han bjuder lite lagom på sig själv – och desto mer på erfarenheterna från sina klienter. Och jag gillar berättelser ur verkliga livet, att till exempel få ett dilemma speglat och sedan se hur personerna löste det (med Lennart hjälp givetvis). Det ger mig som läsare möjlighet att fundera på frågor som: Har jag varit med om något liknande? Vad skulle jag ha gjort? Vad skulle jag göra om det hände mig i dag?
Eftersom jag själv också arbetar med relationer och där reflektion och meditation är viktiga beståndsdelar för mig personligen, känns det glädjande att Lennar Matikainen har många reflektionsövningar, som alltid inleds med att läsaren ska ta kontakt med sig själv.
Det är också skönt att ”Bara kärlek” är befriad från heteronormativitet. Det går att känna igen sig i frågor och dilemman oavsett vem man gillar att ha sex med eller i vilken ålder man befinner sig. Det viktiga är: Vem är jag? Vad vill jag? Vad behöver jag? Vad längtar jag efter? De frågorna ställs några gånger i boken. Och det kan ju låta som enkla frågor, som skulle kunna leda till enkla svar. Men frågan om vem jag är har jag mediterat över i mer än tio år. Jag är närmare svaret i dag än då, men alla de där frågorna tar tid (åtminstone för mig) att hitta svaren på.
En sak som jag vill lyfta fram är att Lennart Matikainen tror på att våga känna och vädra ut de starka känslorna. I en konflikt är det bra om båda i ett par först får framföra sin frustration och ilska (men under ordnade former) och sedan komma till det positiva. Om man inte låtsas om starka känslor, så ligger de ändå där och blockerar. Och det är inte ens säkert att man behöver berätta om all sin ilska och frustration för sin partner. Ibland kan det räcka med att skriva ner känslorna, gå och slå på en kudde eller sätta sig i bilen (eller annan lämplig plats) och skrika ut frustrationen. När trycket har lättat… så lättar mycket.

Related

relationer 3223522212027509468

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Har just hittat hit, vilken fin blogg du har! =)

    SvaraRadera
  2. Har just hittat hit, vilken fin blogg du har! =)

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item