charlottecronquist

Little Grandmother talar om hjärtat och kärlek.

Där borta sitter hon... Little Grandmother Ni är de starkaste av starka. Ni är gudar och gudinnor. När ni mö ter Moder Jord från hjärtat ...

Där borta sitter hon... Little Grandmother
Ni är de starkaste av starka.
Ni är gudar och gudinnor.
När ni möter Moder Jord från hjärtat istället för från hjärnan så kan vi rädda henne.

Det är inte mina ord. Det är Little Grandmother som säger det. Och hon säger det om och om igen. Vi var ett gäng som åkte till Köpenhamn för att lyssna på henne i fredags.
Hon gjorde ett djupt intryck på oss alla sju som delade bil till och från Köpenhamn.
Hon ser ganska vanlig ut, en ganska kort kvinna, klädd som om hon skulle ut i skogen föra tt hugga ved. Hon har någon liten amulett runt halsen, annars skulle hon kunna vara vem som helst av oss. Och det är också en av de saker hon säger: ”Jag är inte bättre eller sämre än er som lyssnar, jag är som er, ni är som jag.”

Det finns alltså något enkelt över henne. När hon först kommer in fladdrar också hennes blyghet förbi. Det är inte mer än ett par tre år sedan hon blev kallas av äldrerådet, eller vad jag nu ska kalla dem, sedan hon blev kallad till att bli Little Grandmother. Då var hon en tvåbarnsmamma som bodde hon i ett litet samhälle i USA, hon hade visserligen hört röster och budskap i hela sitt liv, men hon visste verkligen inte att hon bara lite senare skulle åka land och rike runt, eller snarare jorden runt, i Little Grandmother skepnad, för att sprida ett budskap om kärlek och om att leva från hjärtat.

Tekniken strular när hon börjar berätta. Och hon säger att hon inte kan, hon måste hemta ny energi, hon blir så störd av de strulande mikrofonerna.

Vi är drygt 150 personer i lokalen. När hon går ut börjar vi sjunga. Och efter sången blir det en stunds tystnad då det känns som att alla hjärtan klappar i takt. Jag hoppas innerligt att hon ska få tillbaka sin energi så att vi får möta henne.

Så kommer hon tillbaka. Hennes steg är bestämda. Hon sätter sig i sin stol. Hon tittar ut över oss och talar som i trans: ”I am Little Grandmother…

Nu är det en helt annan auktoritet över henne. Hon talar inte som tvåbarnsmamman Keisha Crowther längre. Hon är Little Grandmother och hon säger gång på gång att vi är de starkaste av de starka och att vi tillsammans ska bidra till att mänskligheten överlever. Hon säger att Moder Jord aldrig varit så hotad som nu – och ger flera exempel på hur människan föröder jorden – men att jorden kommer att överleva, nu handlar det mer om att rädda själva människan. 

Och det som krävs, enligt Little Grandmother och de andra i äldrerådet som åker runt jorden och föreläser är att vi börjar leva utifrån hjärtat. Under en ganska lång tid har människan låtit ego och intellektet styra våra handlingar och det har fört oss hit, när delar av jorden har förvandlats till en soptipp. Men kärleken och hjärtat är alltså den lösning hon ser.

Då och då byter hon skepnad och blir Keisha. Som når någon säger: ”Vi borde vara 150 000 i det här rummet och inte bara 150”. Då får hon tårar i ögonen och säger ” Jag är bara en tvåbarnsmamma som ofta längtar efter mina barn. Jag kan inte göra det här ensam. Ni måste fortsätta att sprida mitt budskap. Jag klarar det inte själv.”
Så det är just precis vad jag gör i detta ögonblick. Jag är med och sprider budskapet. Låt ditt hjärta ta en större plats, låt ditt hjärta vara det som styr sig… då kan vi överleva.

Mitt liv är så märkligt just nu. För budskapet om att hjärtat är viktigt och att vi är de starkaste av starka hör jag inte bara från Little Grandmother. Det är många som för ut ungefär samma budskap, men på lite olika sätt. För några veckor sedan hörde jag Caroline Myss säga det och snart kommer jag nog att få höra Eckhart Tolle säga det.

Men det kommer till mig också på andra sätt. Häromveckan gick på meditation med Lotta Poonam Lagerström Dyrssen och just den dagen handlade meditationen om att släppa huvudet och tänka från hjärtat. När jag senare ser ”Eat pray love” får Julia Roberts en bild av en människa utan huvud – hjärtat ska tala och vara i centrum. När jag gör mina dagliga meditationer så är det allt mer mitt hjärta som talar till mig. Så oavsett om jag vill det eller inte, är jag en del av detta.

Att jag i en meditation dessutom möter den stora modern, den stora gudinnan, som ju i sig representerar Moder Jord, och att hon säger att jag ska be till henne dagligen ligger helt i linje med det. 

Och jag vet att många förkastar detta. Avfärdar det som flum. I så fall är jag flummig i deras ögon och det är helt okej. Och en av sakerna Little Grandmother sa var också ”Vad andrar tycker om dig angår dig inte. Det angår dig inte. Du ska leva som den du är oavsett vad andra tycker.”

Den påminnelsen tackar jag för.

En liten sak till som berörde mig starkt i Köpenhamn i fredags. Det var när Little Grandmother sa att vi har Moder Jord att tacka för allt. Allt vi äter, dricker, allt vi gör får vi från Moder Jord och vi bör vara tacksamma för det. Jag har inte tänkt på det på det sättet förut. Men det är naturligtvis sant.

Tack Moder Jord! Tack Keisha Crowther för att du axlar rollen som Little Grandmother och bidrar till att väcka oss. Kärlek till alla!

PS: Gå gärna med i hennes Tribe of many colors!

Related

Tribe of many colors 5326934202936261022

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Föreläsning i Kalmar den 3 Februari, det här är viktigt för oss alla och angår oss alla. Vi har nu under många år utnyttjat och tagit av jordens resurser utan att tänka, nu är det dags att betala tillbaka.

  SvaraRadera
 2. http://faktoider.blogspot.com/2011/01/little-grandmother-sarskadad.html

  SvaraRadera
 3. Om Keisha Crowther har rätt får vi snart veta. Svaret kan då komma snart om hennes förutsägelsen om "Pole Shift" inträffar 2012. Då lär livet på jorden förändras totalt, för dom som överlever.

  Jordbävningen utanför Japan och den därefter följande tsunamin, flyttade hela den japanska landmassan mer än 4 meter. En förändring skedde då också i polernas magnetiska och geografiska läge. I Sverige var förskjutningnen bara en centimeter och återgick ganska snabbt till tidigare läge.

  Något år innan den "arabiska våren" och revolterna där inträffade, förutsa Keisha detta; "REGERINGAR SKALL FALLA. UPPROREN BÖRJAR I EGYPTEN" sa hon och fick rätt(!) (Tunisien var först, men bara en mindre revolution där, innan Ben Ali avgick.)

  Keisha har också förutsagt att religiösa rörelser skall falla. Förhoppningsvis innebär detta att korantrogna extremister slutar upp med att döda "otrogna" i västvärlden, som har en annan tro...    

    

  SvaraRadera
 4. No matter if some one searches for his essential thing, so he/she desires to be
  available that in detail, thus that thing is
  maintained over here.

  My page - vigrx

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item