charlotterudenstam

Ny undersökning: Kvinnor har bättre sex efter 40.

Någon gång på det feministiska 1970-talet frågade sig kvinnor: ”Kan vi, vill vi, törs vi”? Och de svarade: ”Ja, vi kan, vi vill, vi törs”....Någon gång på det feministiska 1970-talet frågade sig kvinnor:
”Kan vi, vill vi, törs vi”?
Och de svarade: ”Ja, vi kan, vi vill, vi törs”.
Den slogan handlade om makt och jämställdhet – och nu visar en dansk undersökning att det också gäller sex…

Om du tillhör dem som vill ha en bra relation och tillfredsställande sex , så är det roligt att kunna säga: Det blir bättre med åren. Åtminstone om du är kvinna.

Det är inte så att unga kvinnor har det roligare i sänghalmen än de som är äldre. Snarare tvärtom visar en undersökning som det danska hälsomagasinet Top Sante genomfört.
I den svarade ungefär 2000 kvinnor i olika åldrar på frågor om sex.

Glädjande nog visar den att kvinnor som passerat 40 njuter mer av sex än tidigare i sina liv och att de oftare får orgasmer.

Det finns flera förklaringar till det. Träning ger färdighet är ett svar. Ett annat är att vi lär känna oss bättre, har lättare att acceptera oss som dem vi är och därmed kan slappn av mer.
Ett annat skäl är att det är lättare att få tid för sex efter 40. Till den danska tidningen Tidens kvinder säger sexologen Vivi Hollender:

– I trettioårsåldern är kvinnors liv fyllt av barn och karriär och då är det svårare att släppa allt, ge sig än och njuta.

Dessutom har de lite äldre kvinnorna slutat ljuga i hög grad. Bland tjugoåringarna var det ungefär en femtedel som fejkade orgasm, medan det var betydligt mindre vanligt hos 40-åringarna.

– Kvinnor över 40 vågar också prata med sin partner om sexlivet , de känner sig tryggare och mer självsäkra ju äldre de blir, menar Vivi Hollender.
I samband med artikeln frågar Expressen sina läsare om deras sexliv har blivit bättre med åren. Mer än två tredjedelar av dem som besvarar frågan svarar: JA!
Det är glädjande! 
Sex är ju verkligen något att njuta av hela livet.Related

undersökning 7201060643845555251

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item