charlotterudenstam

Ny forskning: Få ungdomar räknar oralsex som sex.

Är detta sex för dig? Eller lider du av Clinton-Lewinsky-effekten? När har vi egentligen sex? Och hur påverkas vi av offentlig personer...

Är detta sex för dig? Eller lider du av Clinton-Lewinsky-effekten?

När har vi egentligen sex?

Och hur påverkas vi av offentlig personers syn på sex?

Ganska mycket visar en undersökning vid Universitet i Kentucky.

Nuförtiden anser bara var femte amerikansk tonåring att oralsex är ”riktigt” sex. För tjugo år sedan var det två av fem som räknade oralsex som sex.

Den stora skillnaden i attityd tror forskarna, som publicerat sin rapport i tidskriften
Perspectives on Sexual and Reproductive Health, beror på affären mellan den dåvarande presidenten Bill Clinton och vitahuspraktikanten Monica Lewinsky. I förhör som sänddes över hela världen sade Clinton att han inte hade haft sex med Lewinsky … och sade därmed att oralsex inte är att betrakta som att ha sex.
Nu kan man ju fråga sig vad de spelar för roll. En konsekvens kan ju vara attfolk missar kopplingen mellan oralsex och könssjukdomar. Alltså om man inte räknar oralsex som sex kanske man inte heller tror att till exempel herpes, gonorré eller klamydia kan sprides via oralsex.
I studien fick 477 tonåringar svara på frågor om elva slags ”intimt beteende” och så jämfördes svaren med vad ungdomar sade nästa tjugo år tidigare.
Nästna alla menade att penetration, alltså vaginalt samlag är sex, 78 procent menade att analsex kan klassas som sex, men alltså bara en av fem tyckte att oralsex är sex.
Och om man enbart definierar sex som traditionellt samlag… är det då så att varken lebiska kvinnor eller bögar har sex? Och kan ungdomar då hävda att ”de inte har haft sex” att du är oskulder om det inte handlar om penetrtion?
När har du sex?
Jag har för övrigt läst o detta i aolnews.com, på Aftonbladet och i Expressen. Tack!
Vill du se rapporten så kan du klicka på en länk på aol:s hemsida.Related

oralsex 4653424155886921267

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Jag tror att det är stora kulturella skillnader. Vi var några som satt och pratade om first, second, third och forth base på en fest (hångla, petting, oralsex och vaginalsex, typ) och de flesta i sällskapet var överens om att oralsex kan kännas mycket mer intimt än vaginalsex.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item