charlotterudenstam

Kvinnor älskar och hatar julen.

Julen är den högtid som svenska mammor gillar mest – och som stressar dem mest. Det visar en undersökning gjord av f amiljeliv.se, där 9...Julen är den högtid som svenska mammor gillar mest – och som stressar dem mest.
Det visar en undersökning gjord av familjeliv.se, där 9000 mammor svarar på en rad frågor.
Älskad och hatad alltså – det gäller verkligen att du hittar vägen till Din jul!

Livet är verkligen paradoxalt. Vi kan både längta efter något och samtidigt frukta det. Och svenska mammor vet att julen för med sig en väldig massa jobb – eftersom både de själva och andra har så stora förväntningar.
Som jag har skrivit tidigare har Alexander och jag ”gett bort” julafton till våra ex, vilket i sig minskar förväntningarna på oss.
Två tredjedelar av de tillfrågade kvinnorna säger att julen är den högtid som stressar dem mest och samtidigt säger nästan åtta av tio att julen är den högtid de gillar mest.
Det borde ju gå att hitta ett sätt att göra julen behaglig också för Sveriges mammor. Eller hur?
Jag menar att det är viktigt att ta de här siffrorna på allvar. Vi som är kvinnor måste lära oss att göra lagom mycket till jul. Kanske ska vi samla familjen och öppet tala om de förväntningar vi har på varandra?
Kanske är det så att vi gör mer än andra faktiskt förväntar sig av oss, bara för att vi inte har vågat lyfta frågan?
Om man öppet pratar om hur man verkligen vill fira sin jul, om alla också kan tala om ”krav”-sidan om julen, då tror jag att det finns goda förutsättningar att skapa en jul som alla kan trivas med.Related

stress 1430743572874151626

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item