charlotterudenstam

Behöver du checka ut ibland?

Ibland behöver jag checka ut från världen och vara helt i min egen space. Jag sitter som deltagare i en grupp och är helt fokuserad. Ja...

Ibland behöver jag checka ut från världen och vara helt i min egen space.


Jag sitter som deltagare i en grupp och är helt fokuserad.
Jag hör varje ord, lägger märke till allt i rummet och jag är genuint intresserad och engagerad av ämnet.
I pausen tar jag inte kontakt med någon. För jag behöver checka ut en stund.
Känner du igen det?

I går fortsatte Adina Ståhles kurs för oss som vill lära oss mer om human scanning. Den här gången handlade det om personlighetstyper, eller kroppstyper, något jag är väl bekant med. Jag vet vilken min kroppstyp är, enligt det system som Alexander Lowen skapade för drygt femtio år sedan. Och jag kan i dag både känna igen särdragen i min personlighet och då och då lämna den och vara i min essens.

Så jag var givetvis väldigt nyfiken på hur Adina skulle närma sig det här ämnet och jag var också nyfiken på vad jag skulle kunna lära mig av det.

Adina är fantastiskt duktig på att förmedla kunskap och insekter på ett sätt som är lätt att ta till sig, även när ämnet är till synes komplicerat. Så min förväntan och nyfikenhet var verkligen där.

Och självklart levde hon upp till mina förväntningar. Hon beskrev kroppstyperna på ett delvis annat sätt än jag själv skulle ha gjort och jag fick en del nya insikter.

Och en av dem kan man säga speglas av ingressen till blogginlägget. Jag insåg att jag verkligen behöver ”checka ut” ibland. 

Med checka ut menar jag att jag kan behöva tid ensam, tid då jag inte kommunicerar med någon, tid då jag drömmer mig bort, tid då jag dagdrömmer. Tid då någon som ser mig kan tänka: ”Står hon där och drömmer, hon verkar inte vara närvarande.”

Och det är precis så det är. Ibland försvinner jag bort, jag behöver vila från världen – och jag inser att det verkligen är ett behov.

Jag är en utåtriktad, social, engagerad person. Men ibland måste jag ladda batterierna och ett av de bästa sätten för mig är att vända mig inåt.

Jag inser att jag ganska ofta krävt av mig själv att jag ska vara ”med” hela tiden och att jag har bannat mig själv för mina utcheckningar. Och ibland har jag druckit vin för att på ett legitimt sätt checka ut en stund. 

Jag älskar att vara närvarande. Jag älskar att vara i min essens. Men då och då behöver jag vila. Då blir jag lite sämre på att höra av mig. Då ligger en del av e-posten oöppnad. Det är som att världen blir för påtaglig och jag inte riktigt orkar ta in den. Världen får var utan mig en stund.

I går efter kursen kände jag det där behovet av att checka ut. Trots det hängde jag med på lunch med en del av kurskamraterna. Det var trevligt, det var fördjupande, det ökade tilliten mellan oss – och ändå längtade jag därifrån… jag längtade efter att checka ut.
På bussen hem kunde jag andas ut och vara bara med mig. Kollade inte facebook, läste inte mejl… jag bara var en stund… och när jag kom hem sa jag bara något kort till maken och sedan var jag med bara mig själv under större delen av eftermiddagen.

Och nu är jag beredd att möta världen igen.

Kan du också ha sådana behov? Hur handskas du med dem?


Related

kroppstyper 2486339893898064510

Skicka en kommentar Default Comments

  1. WOW Charlotte! Klart att jag skulle läsa detta just nu!!!! Är sååååååååå ofokuserad och vill som du säger bara checka ut!! Jag har varit och tränat och nu "borde" jag jobba med min hemsida och med min marknadsföring. Har hjärnsläpp och känner mig matt i skallen. på vägen hem från gymmet unnade jag mig att köra förbi mitt hus och fortsätta en bit ut på landet, helt uppfylld av en bra låt! Tänk om jag skulle unna mig en hel dags "check out" utan att egot får frispel :)

    SvaraRadera
  2. Jeanette, jag tror att det är bra att göra det ibland... och då kommer du att kunna vara mer fokuserad efteråt.
    Lycka till
    Kram Charlotte

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item