charlotterudenstam

Explicit sexlektion har upprört mörkermännen

Den senaste veckan har nyheten om kvinnan som fick orgasm inför en grupp studenter i Chicago flugit runt nätet. Många är upprörda. Andra ty...


Den senaste veckan har nyheten om kvinnan som fick orgasm inför en grupp studenter i Chicago flugit runt nätet.
Många är upprörda. Andra tycker kanske att det var på tiden.
Jag tänker: Intressant att det hände.

I de flesta svenska medier kan du bara få en liten liten aning om vad som hände. Men min son letade fram en länk (till Chicago Sun Times) där de inblandade uttalar sig i frågan, så här kan du få lite fördjupning. Tack Albert.
Alltså för några veckor sedan skulle en grupp på hundra Chigagostudenter delta i en frivillig föreläsning (efter ordinarie skoltid) om mänsklig sexualitet.

Till det här tillfället hade man blandant bjudit in Jim Marcus och Faith Kroll och studenterna fick tillfälle att också ställa frågor om BDSM, bondage och liknande. De var där för att svara på studenternas frågor och visa sexleksaker som piskor och en clownperuk.

De tittade på en klinisk video (vad den innehåll framgår inte, men det låter ju rätt trist, en klinisk video om sex… kan det vara: Så här ser blygdläpparna ut, så här förs penis in i vagina…) Videon ledda till den diskussion om olika aspekter på kvinnlig orgasm.

Det ena ledde till det andra. Marcus och Kroll bestämde sig för att bevisa för studenterna att kvinnliga orgasmer är verkliga. Så Kroll klädde av sig, lade sig på en handduk och Marcus stimulerade henne med en sexleksak med BDSM-stuk tills hon fick orgasm. Innan de satte igång varnade de alla studenter för att de skulle komma att visa det på riktigt och att de som inte ville vara kvar var fria att gå.

– En av studenterna frågade mig vad just jag tänder på och jag sa att jag gillar att ha sex inför andra människor, att få uppmärksamhet och bli ”använd”. Och det verkade studenterna tycka vara spännande, förklarar Kroll för Chicago Sun Times.

Och det här har såklart väckt rabalder. Jag har ju skrivit så många gånger om mörkermännen att du säkert vet att det finns många sådana i USA. Men på det här universitetet är det flera som faktiskt försvarar det skedde.

Den lärare som ledder sexkursen, John Michael Bailey, säger att han fått enbart positiv feedback från studenterna.

Själva universitet försvarade både sina studenter och sagde lärare.

– Vi engagerar oss i lärande och forskning i många ämnen. Vissa av dem är kontroversiella och befinner sig i utkanten av respektive område, sa Alan Cobbage, en hög chef på universitet. Vi stödjer anstrännigarna för att utveckla forskning och kunskap.

I ett uttalande har Bailey sagt att han tvekade något innan hade tillät Marcus att penetrera Kroll med en dildo.
– Min tvekan handlade om huruvudia många skulle tycka att det inte var rumsrent. Mitt beslut att säga ja beror på att jag inte kunde finna något rimligt skäl till att studenterna inte skulle vara kapabla att se en sådan demonstration.
Och så tänker jag, att det givetvis var en okonventionell lektion i BDSM och sexuella preferenser. Och att det troligen är en av de första gångerna amerikanska studenter får se en kvinna få orgasm under lektionstid. Men å andra sidan har nog de flesta studenterna dels sett kvinnor få orgasm i sin egen sängkammare. Och dels finns det hur många orgasmerande kvinnor som helst två klick bort på nätet. Även om det mindre ofta har en koppling till BDSM.
Äntligen en spark i röven till mörkermännen.

Related

universitet 4212149425179563400

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Det hemska är ju att någon verkar tvivla och ifrågasätta om kvinnlig orgasm är verklig!? Själva upplägget för sexakten var dock lite oschysst, kan jag tycka, eftersom många som inte riktigt ville se, var för nyfikna för att gå ut. Det hade varit schysstare om de varit medvetna precis om vad som skulle ske, och själva fått gå dit.

  Att en kvinna måste komma inför publik för att visa att "kvinnor har en sexualitet och kan bli så kåta att de kommer" är jävligt unket och ofräscht.

  Jag minns när jag var liten, kanske 10-11, och läste illustrerad vetenskap på vår vind. Jag hittade ett reportage där forskarna "kanske funnit svaret på varför kvinnan får orgasm" och jag tyckte forskarna var så jävla dumma i huvet. Jag var BARN och till och med jag tyckte att skälet till kvinnans orgasm inte var något att ifrågasätta öht, fattade inte vad de höll på med.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig i allt du säger ... men tycker ändå att det är rätt, hur ska jag säga, intressant med de starka reaktionerna i världsmedia kring vad som hände. alltså efterdyningarna i media.
  Om du kollar bakåt i min blogg så kan du se att forskare "bevisat" att g-punkten inte finns, eftersom alla tvillingar inte känner till den. Typ. Så jävla sjukt. Om jag inte har erfarit min g-punkt betyder ju inte det att jag saknar den. En hel del forskning är rätt så omedveten, kanske sexistisk rent av.
  Glad helg!

  SvaraRadera
 3. Det pågår väldigt mycket forskning med metoder som är idiotiska!

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item