charlotterudenstam

Falsk varudeklaration? Inte nu längre.

Allt är inte vad det synes vara. Kanske inte du heller? En gång utbrast min son : – Mamma, det är ju falsk varudeklaration. Du var ju i...


Allt är inte vad det synes vara. Kanske inte du heller?

En gång utbrast min son:
– Mamma, det är ju falsk varudeklaration. Du var ju inte alls så här smal när du träffade pappa. Han hade ju träffat en ”större” person.
Kanske jag inte minns orden alldeles rätt, men andemeningen var att jag hade blivit förskräckligt smal. Och det var ju alldeles rätt.


I meditationen i morse såg jag för mig hur stor skillnaden kan vara mellan yttre och inre upplevelser. Och hur olika andra människor kan uppfatta mitt yttre och mitt inre. Och hur olika jag (be)dömer andra.
Mitt skal har förändrats genom åren. Just nu är jag inne i en lite rundare period. Jag tror ingen skulle kalla mig för tjock (kanske bara jag, när jag är på det humöret), men ingen skulle heller klassa mig som smal.
I samband med en livskris för drygt tio år sedan blev jag smal som en sticka. Jag vägde gissningsvis ungefär 15 kilo mindre än jag väger nu. Det var så folk blev oroliga och trodde att jag kunde gå av på mitten. När jag satt i någons knä, klagade det, för att jag ”stacks” (benen i rumpan kändes). Ja, jag var verkligen skinn och ben.

Och i dag har jag ett mjukt lager runt de här benen. Det är som att jag har gett mig tillåtelse att växa både på det yttre och inre planet. För den tunna varelse jag var då, speglade också en slags innre tunnet, eller snarare tomhet. Jag hade tömt nästan alla mina inre reserver, utan att vara medveten om det.

Och kvar stod nästan ingenting. Som tur var hörde jag dem i omgivningen (och min egen röst) som sa att jag behövde göra någonting. Och det var då jag började min inre resa, det var då jag började få kontakt med min inre röst. Det var då jag började ställa frågan: Vem är jag?

När jag tittar omkring mig i dag och ser vilka människor som omger mig idag, är de, förutom barnen, min släkt och några få gamla vänner, helt andra personer. Det är rätt fascinerande. Det är som att den inre resa jag har gjort och gör har gjort att jag dragit till mig nya, andra människor och att jag tappat en del andra på vägen.

I går när Alexander och jag satt och pratade med en av dessa nya vänner beskrev hon det så här: Charlotte, du har klättrat till en annan nivå och det är inte alla dina gamla vänner som just nu kan följa med dig dit.

Det var ju en intressant tanke. För min egen bild var att jag står stilla och en del människor liksom sakta backar ifrån mig och kommer längre och längre bort. Men hennes bild är naturligtvis mer intressant. Det kanske inte alls är så att jag står stilla och folk glider bort, utan att jag går framåt och att andra står kvar. Hm.
Mitt rörelsemönster kanske skiljer sig från andras?


Känslan är ändå att en del människor glider ut mitt liv, medan andra kommer till. Jag kan bli lite sorgsen över en del av de där människorna som sakta försvinner ut och samtidigt är jag så sprittande glad över alla de nya som kommer till. För en av de stora skillnaderna mellan de ”gamla” och de ”nya” är att de nya älskar och accepterar mig precis som jag är. Med dem kan jag vila. Med dem behöver jag inte förställa mig eller låtsas. Det är väldigt skönt.

Så i dag har jag ingen falsk varudeklaration. Jag är Charlotte. Och jag hoppas att få många nya vänner och att de som glidit ifrån kan se mig som den jag är… och kanske gilla. Eller inte.

Hur som helst gillar jag mig själv så mycket mer i dag, än jag gjorde då jag var den där Twiggylika varelsen. Mitt inre är så rikt… och mitt yttre också. Jag är livet, jag är kärlek, jag är universum…. Och du – det är du med!

Puss till dig och hela världen!

Related

yta 849383369248375189

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Underbart skrivet Charlotte!

    Hoppas att din dag blir precis så som du önskar.

    Kram
    Linda

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item