charlotterudenstam

Det gökas på semestern. Så skönt.

Alfons Åbergs pappa hade sex åtminstone en gång. Jag läser i DN att den vanligaste födelsedagen bland svenskar är den 15 april. Då fyll...

Alfons Åbergs pappa hade sex åtminstone en gång.

Jag läser i DN att den vanligaste födelsedagen bland svenskar är den 15 april. Då fyller 25.176 personer år enligt SCB.
Det gökas alltså en del på svenskarnas semestrar.
Tack och lov för att så många ger plats för sex och närhet då.

Jag har konstaterat det förr. I en del relationer hamnar sexet, närheten och beröringen långt ner på prioritetslistan. Det är en väldig massa ”Måste bara…”, "Ska bara..." att beta av innan det eventuellt kan bli dags för att rumla om i sänghalmen.

Fast då är många så himla trötta att det enda de orkar är att skicka varandra en godnattkram via Facebook. Typ. 

Det är klart att jag överdriver. Det sker en hel del lek och smek i de svenska hemmen året runt. Men fortfarande är det så att det är fler personer som fyller år på våren.

En första topp är midsommarbarnen som fyller år i mars och sedan fortsätter högkonjunkturen i april. Då är det trångt på förlossningsavdelningarna på svenska sjukhus.
En myt (kanske en sanning, jag har inte kollat) är att det föds fler barn nio månader efter större strömavbrott. Då finns väl inte så mycket annat att göra än att treva efter varandra i mörkret?

Självklart tycker jag att sexualiteten ska ges högre prioritet, även för dem som har ett trångt livspussel. Och sex behöver ju inte nödvändigtvis vara en stunds ut och in, det kan vara så mycket mer och en del annat också. 

För att ge plats åt närhet, beröring, smekningar, närvaro och kontakt kan ge så mycket energi, fylla på så att du får mer ork till annat. Se sex som en möjlighet till ett nära möte… och försök att verkligen mötas när du älskar. Ha sex bortom prestationen och känn hur livsandarna fylls på.
Puss på dig!


Related

sommar 8993467592202929902

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Hans-Erik Gabrielsson5 april 2011 17:50

    Det är väl bra att det människor får tid för varandra. Midsommar är väl sedan urminnestider en fruktbarhetsfest för livet. Tror att människornna blir mer kåta på varandra geom de ljusa dagarna, grönskan och värmen

    SvaraRadera
  2. Javisst är det underbart när människor har tid och lust... jag bara önskar mänskligheten ännu mer av den varan... i tid och otid!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item