charlotterudenstam

Lördagsövning: Lyssna till din inre röst

Låt själen hinna ikapp. Den här lördagsövningen lånar jag från Kjell Haglund , Själens krigare. Egentligen är det något du kan göra varj...

Låt själen hinna ikapp.

Den här lördagsövningen lånar jag från Kjell Haglund, Själens krigare.
Egentligen är det något du kan göra varje dag… och är ett bra sätt att hitta svaren inom dig.

Men först en anekdot som Kjell berättade i teleseminariet med Evakarin Wallin.

Det var en kille från Sverige som var rätt olycklig. Det var slut med tjejen och han hade inget jobb. Då valde han att följa sin inre röst och tog sig till norra Canada där han började leva med en inuitstam. Så småningom blev han adopterad av stammen.
En gång ville canadensisk teve komma och göra ett reportage om stammen – och svensken skulle vara tolk. Tevefolket fick möta tre av de äldste i stammen och började omedelbart att ställa frågor. De äldste satt tysta. De fortsatte ställa frågor. De äldste satt fortfarande tysta. Till slut vände tevefolket till svensken och bad honom fråga de äldste varför de inte svarade på frågorna.
”De väntar på att tevefolkets själ ska hinda landa så att de kan ta emot svaren.”
Vad Kjell Haldun vill säga med den anekdoten är att vi ofta har alldeles för bråttom. När vi springer snabbt hinner själen inte ikapp oss.
– Det är där vi gör fel. Vi behöver stanna upp för att få de rätta signalerna. Sanningen om vårt liv finns i det här ögonlblicket. Och genom att stanna upp kan vi känna vad som ger mest positiv energi… och det berättar hur vi vill leva.
Så till tre konkreta övningar du kan göra:
1. Stanna upp och vänta in själen i till exempel meditation, qigong eller yoga. Stanna tills du har kontakt med dig själv och är tom på tankar. Då kan du få svar på alla frågor du ställer dig.
2. Stanna till i 30 sekunder. Känn efter: Vilka tankar har jag just nu, hur känns min kropp just nu, vad upplever jag just nu och vad känner jag just nu. Stanna till 30 sekunder tre gånger om dagen under en tid så kommer du att bli medveten om vad du tänker, känner och upplever. Kvaliteten i ögonblicket avgör livskvaliteten.
3. Lära dig andas rätt. De flesta andas för ytligt. Stanna upp och känn din andning. När du stannar upp i de där trettio sekunderna kan du också lägga märke till hur du andas. För ner andningen till buken. Ett tips: När du drar upp axlarna stannar andningen i bröst, så fort du ler åker andningen ner!

Related

lördagsövning 486277534808429029

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Hej!! Var på Slussen när Stadsbussen dundrade ner för tarpporna och mejade ner människor. De som gick mot bussen hann slänga sej undan.. Skulle ha gått preciiis där presiiic just då.. Och när jag  kom hem så kände jag hur mycket som föll på plats!!  Jag satt bara på lördagskvällen och njöööt av min andetag. Vilade i mej själv, Satt i mörkret senare och kände mej såå levande.. Inga pengabekymmer, inga relationsproblem, ingen smärta.. Bara  frid.. Så den här övningen ska jag göra .. Detta tillstånd sitter i likadant idag.. Här skrev jag  om det, om du vill läsa..  http://blogg.amelia.se/pihlan/        kram Ewa..

    SvaraRadera
  2.  Då ska jag läsa det... kram Charlotte

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item