charlottecronquist

Lördagsövning: Tantramedition för att väcka åtrån.

Det här är en fin tantraövning för dig som har en partner. Den handlar om att se sin partner, känna närhet, längtan… och väcka den inneboe...Det här är en fin tantraövning för dig som har en partner.
Den handlar om att se sin partner, känna närhet, längtan… och väcka den inneboende lusten och åtrån.

När jag utbildade mig till sexsibilitycoach för några år sedan handlade ett par av modulerna om tantra. En av dem leddes av de erkänt duktiga tantralärarna Gitama och Hariprem.
Det var en spännande helg, där vi fick känna den sexuella energin i kroppen på olika sätt. Och vi fick göra det i ett meditativt tempo och verkligen känna in vad som hände i oss. Hariprem och Gitama lär ut i Oshotraditionen, vilket innebär att det i deras kurser också ingår aktiva meditationer, (som till exempel dynamic meditation) som verkligen får energin att röra sig i kroppen). Testa en tantravecka med dem, vetja.

Då, på sexsibilityutbildningen, fick vi göra den här meditationen. Och så, när vi var på Englagård, kom den igen.

Det är så spännande det där med meditation (och övningar också för den delen) de kan bli så väsensskilda. I glada sexsibilitycoachers sällskap gjordes den här meditationen helt naken, på Englagård var vi fullt påklädda. Vid båda tillfällen har jag gjort meditationen med Alexander. Och det märkliga är (eller om det inte är märkligt?) att denna gången, fullt påklädd, kände jag mer längtan och mer lust, än den gången utan några kläder alls. Förmodligen spelade inte det där med kläderna någon roll, utan det handlade väl troligen mer om något som hände i mig.

Hur som helst… min inbjudan till dig som läser det här är… gör meditationen och välj att göra den på ditt sätt.
Ha gärna någon meditativ tantrisk musik i bakgrunden.

1. Sitt mitt emot varandra på en madrass. Försök att sitta bekvämt (ta hjälp av kuddar eller meditationsstol).
Sitt så långt ifrån varandra att ni inte rör vid varandras kroppar, men så nära att ni har ögonkontakt.

Titta på varandra. Håll kvar varandras blickar (det är okej att blunda) i ungefär en kvart. Lägg märke till vad som händer när du fortsätter att titta på din partner. Lägg märke till vad som händer i dig och fortsätt att titta på din partner. Lägg märke till skönheten hos honom eller henne, lägg märke till allt du tycker om hos honom eller henne, lägg märke till djupet i honom eller henne, kanske ser du ända in i hans eller hennes själ.

2. Efter ungefär en kvart så lyfter du dina händer mot din partners händer. Ni för händerna långsamt närmare varandra och stannar precis innan ni rör vid varandra. Känn energin från varandras händer. Sitt stilla med era händer väldigt nära varandra en liten stund. Efter några minuter kan ni börja röra händerna, följ då varandras händer i en lekfull dans, utan ord, känn i era kroppar vem som ska föra och vem som ska följa, lägg märke till hur ni utan ord växlar mellan att föra och följa. Gör rörelserna tillräckligt långsamt för att ni ska kunna hålla kvar blicken i varandras ögon.

3. Efter en stund tillåter ni att hela madrassen är platsen för era händers lek. Stå upp, ligger ner, sitt kvar, låt era händer leka – men rör aldrig vid varandra. Börja också använda hela kroppen i meditationen. Var bara en andning från din partner. Känn hans eller hennes kropp, känn energin som strömmar emot dig och från dig, känn hur din lust växer, känner hur du åtrår din partner. Visa din åtrå i dina rörelser – och fortsätt att hålla dig på lite avstånd från honom eller henne. Alltså rör dig så att du nästan nuddar vid din partner. Visa all din längtan med kroppen och dina rörelser. Reta honom eller henne med din längtan, med din kropp… visa din åtrå… men stanna alltin en millimeter ifrån. Växla mellan att vara aktiv och mer passiv i ”dansen” mellan er.

4. Efter sammanlagt 45 minuter, stanna upp och sätt er ner. Sitt på din del av madrassen. Betrakta din partner på avstånd. Efter en liten stund blundar du och är med dig själv en stund. Låt dig uppfyllas av vad som händer i din kropp och med dina känslor. Njut av att sitta där en liten bit ifrån din partner. Sitt med slutna ögon i minst fem minuter.

5. Nu är själva meditationen slut.

6. Lägg er gärna tillsammans på madrassen. Känn närheten till varandra…


, ,

Related

åtrå 754825417520683152

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item