charlotterudenstam

När dina nära relationer i sommar!

Jag läser i en artikel i Aftonbladet att var femte person hellre anförtror sig åt en kollega än åt sin partner. Jag ser det som ett tecken...


Jag läser i en artikel i Aftonbladet att var femte person hellre anförtror sig åt en kollega än åt sin partner.
Jag ser det som ett tecken på att många behöver nära sina nära relationer.
Och i sommar erbjuder vi träning för dig som vill bli världsmästare på dig själv – och därmed dina nära relationer.

Sakta men säkert börjar vi förstå att det där med relationer är viktigt och inget som sköter sig själv. Det dyker upp allt fler som i arbetslivet inte bara tittar på ledarskap och medarbetarskap, utan också vill bidra till att kittet fungerar… alltså att relationerna fungerar.

Det har även Alexander och jag gjort sedan vi skrev boken ”Bättre relationer på jobbet” 2006.

Få är det som kopplar hur vi mår på jobbet till hur vi mår hemma. Eller snarare… vad händer med din kapacitet på jobbet om du har det jättejobbigt hemma? Och vad händer hemma om du är sönderstressad på jobbet? Vad händer med närheten, vad händer med sexet, vad händer med lusten? Hur påverkar det de nära relationerna?

Allt hör ihop. Och därför är det så viktigt att nära relationen. Till dig själv, till din livskramrat, till dina kolleger, till dina barn eller andra viktiga personer i din omgivning.

Aftonbladet berättar i dag om en brittisk undersökning som visar att två tredjdelar vänder sig till en kollega när de behöver lätta sina hjärtan. Och så många som en av dem gjorde det hellre än att tala med sin livskamrat.

Till Aftonbladet säger karriärcoachen Nina Jansdotter:
– Jag tror det är likadant här, kanske bondar vi ännu mer på jobbet här. Många länder har mer hierarkiska system än vi har. Här finns en kultur av att man blir kompis med arbetskamrater.

Och det är väl bra att människor vågar nära relationen eller relationerna till arbetskamraterna.
Vi vill vidga tänket och se mer konkret på nära relationer ur olika aspekter. Och ju mer koll du har på dig… desto lättare får du att vara nära andra.
Så därför startar vi en sommarträning en rad onsdagskvällar på Harmonigården i Höllviken.

29/6 Nära relationen, introduktionskväll
06/7 Andra borde förstå mina behov!
13/7 Men så kan jag väl inte göra?
20/7 Är du verkligen närvarande?
27/7 "Mina närmaste visar sällan sin kärlek för mig"
03/8 Ingen skam i kroppen

På vår splitternya hemsida kan du läsa mer om sommarträningen och våra tankar kring att nära relationen. Du kan välja att gå en eller flera gånger - du får rabatt om du tar med dig en person och om du går hela träningsprogrammet.

Vi tänker att semestertider, är tider då det finns lite mer tid att ägna relationer och att reflektera över dem och sitt eget beteende. Efter en sommarträning kan det bli enklare att ta nya tag när höstterminen börjar. Tänk att gå in i en ny tid med ökat självinsikt och där det dröjer länge innan irritation, stress och tjafs infinner sig.
Välkommen till vår sommarträning!

, , , ,

Related

www.nararelationen.se 8286239485433940982

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Vilken underbar bild på er! Det strålar! Ha en riktigt skön sommar och tack för insiktsfulla tankar som ger lust och initiativ till förståelse och att finna mer i livet. 

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item