charlotterudenstam

Lördagsövning: Kärleksmeditation

Det här är en meditation som du kan göra varje dag. Den tar en halvtimme och kan stärka både dig och världen. Om du gör d...
Det här är en meditation som du kan göra varje dag.
Den tar en halvtimme och kan stärka både dig och världen.
Om du gör den en gång eller regelbundet, se den som en gåva från dig till alla andra.

Sitt ner och blunda.
Andas in all din negativitet, allt som du tycker är jobbigt in i dig själv. Ta in det i ditt hjärta.
Andas ut all din kärlek.
Fortsätt att andas så i femton minuter.

Andas in all negativitet och alla hemskheter som finns i världen. Ta in det i ditt hjärta.
Andas ut all glädje du har till världen.
Fortsätt att andas så i femton minuter.

Sitt kvar en liten stund efteråt och fortsätt sedan ditt dagliga liv och känn hur meditation har utvidgat din inre rymd.

Så här sa den indiske meditationsläraren Osho om meditationen:
”När du andas in, tänk att du andas in allt elände hos alla i världen. Allt mörker, all negativitet, allt helvete som finns, du andas in det. Låt det absorberas i ditt hjärta. Du kanske har läst om eller hört talas om så kallade ”positiva tänkare” i Västvärlden. De säger precis det motsatta. Men de vet inte vad de säger. De säger: ”När du andas ut, kasta ut allt ditt elnände och all din negatvitet, och när du andas in, andas in glädje, positivitet och lycka.” Den här metoden är det motsatta: När du andas in, andas du in allt elände och allt lidande hos alla i världen, det som har hänt, det som sker nu och det som kommer att ske i framtiden. Och när du andas ut, så andas du ut all glädje du har, all känsla av lycka du har, all din känsla av välsignelse.
Andas ut det, häll ut dig själv till existensen. Detta är en metod för medkänsla. Drick allt elände och omvandla det till … lyckokänslor… och häll sedan ut det igen. När du har lärt dig att ditt hjärta kan utföra den här magin, det här mirkalet så vill du göra det igen och igen. Pröva själv. Det är en av de mest praktiska metoderna. Den är enkel och ger omedelbara resultat. Gör den idag och se…
(från Book of Wisdom)

Related

Osho 6155724726498109271

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item