charlotterudenstam

Vi kopplar upp oss, sa Ninna.

Är du vän med din skuggsida? Här representerad av den sumeriska gudinnan Ereshkigal Helgen har jag tillbringat på Kvinnofestivalen på Mu...

Är du vän med din skuggsida? Här representerad av den sumeriska gudinnan Ereshkigal

Helgen har jag tillbringat på Kvinnofestivalen på Mundekulla.
Och det har varit underbart, härligt, skönt. Och stundtals magiskt.
Börjar med en liten episod i det här inlägget.

I går morse skulle jag ha gudinnemeditation samtidigt som Ninna Kallin skulle leda gudinneyoga. Vi var båda lite av värdinnor på festivalen, så vi småpratade några gånger och samordnade några saker lite bakom kulisserna.

Och vi kunde båda konstatera att det hade varit roligt att vara med på den andres aktivitetet. Så Ninna sa: 

– Vi kopplar upp oss på varandra och ser vad som händer.
Och jag sa, javisst det gör vi. Så jag tänkte på Ninna och att vi skulle göra något tillsammans, fast vi var i separata byggnader med separata aktiviteter.
Under lördagskvällen och natten bestämde jag mig (eller något i mig) för att leda en meditation på temat att liksom gudinnan Inanna, gå ner genom underjordens sju portar för att där nere möta sig själv, både den ljusa sidan och skuggsidan, där skuggsidan representeras av Inannas syster Ereshkigal. 

Sagt och gjort. Jag leder kvinnorna ner i underjorden, där de får möta de båda aspekterna av sig själva och så låta dem sammansmälta till en helhet.

Jag hade klätt mig i vit klänning och hade en svart underklänning.Jag såg själv lite gudinnelik ut faktiskt.

När jag gjorde i ordning rummet sent på lördagskvällen ”dukade” jag det för femton platser i en cirkel (inklusive min plats) och på morgon kom det 14 gudinnor och ville vara med. Varken mer eller mindre. Bara det kändes magiskt för mig.

Kvinnorna fick dra varsitt gudinnekort, där varje gudinna representerade något, till exempel: Sensualitet, rädsla, centrera, sammanhang, offer, kreativitet och helhet. Det ordet skulle de ta med in i meditationen, för att titta på den aspekten av sig själva.
Och kvinnorna kom till sådana djup, fick nya lärdomar om sig själva – och gudinnekorten fördjupade upplevelsen för samtliga. 

Och jag kände sådan tacksamhet… dels för att jag skapade rummet och dels för allt vi femton kvinnor skapade tillsammans.

När jag kom ner till frukosten mötte jag Ninna. Hon var helt klädd i vitt. Vi var nog de enda vitklädda i frukostmatsalen. Jag skrattade och pekade på våra kläder. Ninna såg ut som att hon såg det som den naturligaste saken i världen.

Så frukosterade vi en stund tillsammans. I hennes gudinneyoga hade hon lett kvinnorna ner i underjorden, gjort Inannas resa och där nere i underjorden mött den svarta systern Ereshkigal.

Wow, liksom. Vi hade inte bytt ett enda ord om vad våra aktiviteter skulle innehålla. Vi hade intentionen att koppla upp oss mot varandra – vi ville att kvinnorna i de olika rummen skulle möta liknande energi – och se vad som hände.

Jag tycker att det är magiskt. Så magiskt.

, , , , , ,

Related

synkronicitet 5360145049678110669

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Så fint! 

    Ja, det er magisk og helt vakkert, og "when you go with the flow".... :-) fremdeles undrer jeg meg også over slikt når de skjer,.. jeg tror jeg alltid vil forundre meg, jeg... og takker. Mette. 

    SvaraRadera
  2. Anne Solveig4 juli 2011 10:41

    Wow Charlotte.. så fint att läs..ja det är ju fantastiskt att vi kan tona in oss så till varandra och ett gemensamt syfte.. säkert tonade ni båda in er till Gudinnans intention .. och det är det jag äslkar med festivalen att vi lyssnar in den stora planern och gör det som är bäst för alla och för helheten... well done.. den djupast gåvan är nog just att kunna lyssna in och vara en budbärerska för " den stora Gudinnans vilja".  Varm kram och tack för att du förgyllde och fördjupade kvinnofestivalen detta år och fanns med som en trygghet.. Anne Solveig. 

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item